Afbeelding
Rijkswaterstaat

Zorgen over voortgang project Knooppunt Hoevelaken

18 juli 2019 om 09:47 lokaal

HOEVELAKEN De recente berichtgeving over de ontbinding van de aannemingsovereenkomst van het project Knooppunt Hoevelaken heeft in Hoevelaken en de omliggende gemeentes voor toenemende bezorgdheid geleid voor de daardoor te verwachten verdere vertraging bij de uitvoering van het project, schrijft de Stichting Hoevelaken Bereikbaar en Leefbaar aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen.

Aanzet voor het project was al in 2007 en het oorspronkelijke plan voorzag in een afronding van het Tracé Besluit (TB) in 2012, waarna werkzaamheden zouden kunnen aanvangen. Toen al stond het Knooppunt Hoevelaken in de top drie van de landelijke lijst van knelpunten. De Stichting Hoevelaken Bereikbaar en Leefbaar is sinds 2008 actief betrokken bij alle ontwikkelingen rond het Knooppunt en zet zich in om de bereikbaarheid van Hoevelaken (gemeente Nijkerk) te behouden en de milieuoverlast zoveel mogelijk te beperken.

In een brief aan de Minister Infrastructuur en Waterstaat van 17 juli dringt de Stichting erop aan dat er maatregelen worden getroffen om de vertraging door het ontbinden van het contract zoveel mogelijk te beperken. Zij doet daarin ook een aantal voorstellen en suggesties die kunnen bijdrage aan snellere aanpak, aangezien alle concepttekeningen en een redelijk gedetailleerde uitvoeringsplanning al gereed zijn. Bovendien kan het invoeren van een (liefst tijdelijke) snelheidsbeperking een oplossing bieden voor de nieuwe Europese wetgeving ten aanzien van extra stikstofdepositie die anders tot een verdere vertraging van het project kan leiden.

Wij zijn van mening dat desondanks procedures sneller kunnen worden doorlopen

,,Vele westerse landen hebben te maken met (onvermijdelijke) trage en ingewikkelde procedures voor de realisatie van grote infrastructuur, zo ook Nederland. Wij zijn van mening dat desondanks procedures sneller kunnen worden doorlopen door deze (gedeeltelijk) parallel te schakelen en daarbij een zeer geringe extra inspanning voor lief te nemen. Naar onze mening verdient het Knooppunt Hoevelaken Project het dat deze aanpak hier wordt uitgeprobeerd."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie