Geniet van de Turkse gastvrijheid en maak kennis met hun cultuur
Geniet van de Turkse gastvrijheid en maak kennis met hun cultuur Gerrit Steen

Open dag en uitbreiding Turkse moskee Yunus Emre

14 juni 2019 om 07:00 lokaal

NIJKERK Voor de twaalfde keer alweer opent de Turkse Moskee Yunus Emre aan de Jan Steenhof 29 in Nijkerk haar deuren voor belangstellenden, dit jaar op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 19.00 uur. Geïnteresseerden kunnen deze dag meer te weten komen over de Turkse cultuur, de moskee en de gebedsruimte bezichtigen en uitgebreid kennismaken met de Turkse keuken.

Gerrit Steen

Er staat ook een ingrijpende verbouwing voor de deur, vertelt Dogan Mermer, voorzitter van het moskeebestuur. ,,We hebben toestemming gekregen om onze moskee met 66 vierkante meter uit te breiden. Om dit mogelijk te maken hebben we een stuk grond van de gemeente kunnen kopen. Het is de bedoeling dat er aan de zijkant van de moskee een extra gebruiksruimte wordt gecreëerd voor diverse activiteiten, maar is met name bedoeld voor de dames, die dan ook een eigen plek hebben."

GEBEDSRUIMTE Op de eerste etage van de moskee bevindt zich de gebedsruimte, waar bezoekers gastvrij ontvangen worden door de bestuursleden Uzeyir Kahraman, Resul Kaya, Fadime Kocamis en Ceylan Sayal. Zij verzorgen een rondleiding, beantwoorden vragen en er liggen boekjes klaar met uitleg over de Islam. De rondleidingen beginnen om 11.30, 12.30, 13.30 en 15.30 uur. Dogan Mermer vervolgt: ,,De moskee vervult een heel sociale functie. De mensen komen bij elkaar om te bidden en om elkaar te ontmoeten. Het is belangrijk dat mensen met verschillende achtergronden iets over elkaar weten. Iedereen kan 15 juni op een gezellige en ontspannen manier kennismaken met de islamitische cultuur en de Turkse gastvrijheid."

Meer informatie via Dogan Mermer, tel. 06 40043904.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie