Centrum voor Levensvragen Eemland - geestelijke verzorging thuis van start!

6 juni 2019 om 18:28 lokaal Deel je nieuws

Op 4 juni jl. is het Centrum voor Levensvragen Eemland officieel van start gegaan met geestelijke verzorging thuis. “Doordat steeds meer mensen thuis blijven wonen als ze ziek zijn of bij hoge ouderdom, is er meer behoefte aan begeleiding van een geestelijk verzorger in de thuissituatie.
Geestelijke verzorging thuis is niet alleen bedoeld voor kinderen en volwassenen in de palliatieve fase en hun naasten, maar ook kunnen alle mensen van 50 jaar en ouder, die worstelen met levensvragen,bij  thuis geestelijke verzorging krijgen”, zegt Marjan Hoeijmakers, coördinator Netwerk Palliatieve Zorg Eemland. “Niemand in Eemland hoeft met levensvragen te blijven zitten want geestelijke verzorging kan nu ook thuis”, vervolgt zij.   
 

Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen, wanneer iemand te maken krijgt met een ongeneeslijke ziekte en een beperkte tijd van leven, bij verlies van werk, relatie of verlies van mogelijkheden door (chronisch) ziek-zijn, bij een ingrijpende gebeurtenis in het leven, maar ook vragen rond geloof en spiritualiteit. 

Marjan Hoeijmakers: “Het is raadzaam om hulp in te roepen van een geestelijk verzorger van het Centrum voor Levensvragen als iemand steeds vaker worstelt met levensvragen en daar zelf niet uitkomt. Een geestelijk verzorger kan daarover met de hulpvrager in gesprek gaan en professionele ondersteuning bieden”.

Aan het Centrum voor Levensvragen zijn geestelijk verzorgers verbonden met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden, ervaringen en speciale kennisgebieden.  Zo zal er altijd een geestelijk verzorger zijn die aansluit bij de vraag en behoefte.
Aanmelden kan telefonisch T 06-12 664 381 of per mail info@centrumlevensvrageneemland.nl, door de hulpvrager zelf, naasten, een professional (bijvoorbeeld een huisarts, wijkverpleegkundige, sociaal wijkteam) of vrijwilliger. Na een telefonische intake wordt een geestelijk verzorger benaderd die past bij de vraag en achtergrond. De geestelijk verzorger neemt z.s.m. contact op met de hulpvrager en maakt een afspraak. De gesprekken vinden thuis plaats of op een nader overeen te komen locatie als dat gewenst is. Er mag op basis van een overheidsregeling voor Centra voor Levensvragen kosteloos gebruik gemaakt worden van, in ieder geval, drie gesprekken van elk een uur.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie