Thuiszorg De GeZusters gaat voor dagbestedingsactiviteiten gebruikmaken van het clubhuis van scouting Hiawatha.
Thuiszorg De GeZusters gaat voor dagbestedingsactiviteiten gebruikmaken van het clubhuis van scouting Hiawatha. Thuiszorg De GeZusters

Dagbesteding in clubhuis van scouting Hiawatha

10 mei 2019 om 07:20 lokaal

HOEVELAKEN Thuiszorg De GeZusters in Hoevelaken gaat voor dagbestedingsactiviteiten gebruikmaken van het clubhuis van scouting Hiawatha op de Veenwal. Op 1 mei hielden ze open huis en konden belangstellenden een kijkje nemen in het scoutinggebouw dat helemaal is opgeknapt. Het scoutslokaal krijgt een dubbelfunctie als huiskamer voor de cliënten van De GeZusters en als binnenruimte voor de scouts. Ook de rest van het clubhuis heeft een opknapbeurt gekregen, zo zijn onder meer de toiletten en de keuken vernieuwd.

Gerrit Steen

,,Een collega attendeerde mij op de doordeweekse leegstand bij Scouting Hiawatha", vertelt Linda van Binnendijk, oprichtster van Thuiszorg De GeZusters. ,,Naar aanleiding daarvan heb ik een mail gestuurd naar Hiawatha, die daar al snel positief op reageerde. Het afgelopen jaar hebben de voorbereidingen plaatsgevonden. De bestemming van het pand moest gewijzigd worden en er moest een hoop gebeuren."

SPONSORS De organisatie kreeg veel steun van sponsors. ,,Zo is er een volledig nieuwe keuken aangeboden door Eigenhuis Keukens, inclusief alle benodigde apparatuur en kastruimte. De verlichting is geplaatst en gesponsord door Mossink electrotechniek, Dennie BV heeft de radiatoren geplaatst in het scoutslokaal en het toilet is onderhanden genomen. De muren en de vloeren zijn voorzien van een nieuw kleurtje en nieuw vinyl, Tiggelaven Groenbeheer heeft ervoor gezorgd dat alles er buiten weer netjes uit ziet. En wij hebben natuurlijk als team zelf heel veel gedaan om er een gezellig en knus geheel van te maken. Ook het klusteam van Hiawatha onder leiding van Frans Geurtsen heeft veel werk verricht, zoals de plaatsing van de keuken."

HOEVELAKENSE BOS ,,Thuiszorg De GeZusters stemt al vanaf de start van de organisatie, nu precies vijf jaar geleden, de zorg zo veel mogelijk af op de behoefte van de cliënt. Dit zal op de Buitenhof niet anders gaan, wij vinden het belangrijk om de cliënt eerst te zien en samen te kijken naar de behoefte." De organisatie belooft voldoende aanbod van creatieve en actieve activiteiten. ,,We zitten vlak bij het Hoevelakense bos, dus ook daar kan volop van genoten worden." Tussen de middag wordt samen met de cliënten een warme maaltijd bereid. ,,Maar ook rust en tijd om zelf iets in de brengen is zeker van toepassing."

EXTRA ZORG Volgens Van Binnendijk is er zeker animo voor de dagbesteding van thuiszorg De GeZusters. ,,We starten met twee dagen, dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. De cliënt wordt thuis met een taxi opgehaald en ook weer thuisgebracht. Drie collega's verzorgen de dagbesteding. Jorinde en Marijke zijn ook verzorgende IG, dus cliënten met extra zorg zijn ook zeer welkom. Iedereen is welkom, maar het gaat wel op indicatie van de gemeente. Juist de mix zorgt voor dynamiek binnen een groep. Bij grote interesse komt er mogelijk een dag speciaal voor hoogopgeleiden met aangepaste invulling. Cliënten met een PGB of via een indicatie van de gemeente kunnen er gebruik van maken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie