Afbeelding
Gerrit Steen

AED op Eiberlaan Hoevelaken

26 april 2019 om 17:00 lokaal

HOEVELAKEN Op de Eiberlaan 14 in Hoevelaken is deze week een nieuwe AED in gebruik genomen. Deze AED is mogelijk gemaakt door een crowdfundingactie in de buurt Eiberlaan, Pluviersingel en Roerdomplaan in samenwerking met de AED Stichting Nijkerk Hoevelaken.

Buurtbewoners Victor Schippers en Erik Tervoert hebben het initiatief voor deze actie genomen. Hun achtergrond als lid van de Lions Club Hoevelaken heeft hierin ook een rol gespeeld omdat de fundraisingsacties van de Lionsclub ten goede komen van de AED Stichting Nijkerk Hoevelaken.

'HARTVERWARMEND' Erik Tervoert: ,,Het is hartverwarmend om te constateren dat er massaal is gereageerd en van de 45 benaderde adressen hebben er 43 meegedaan, waardoor er genoeg financiële middelen beschikbaar gekomen zijn om deze AED te realiseren.  De RVS paal waaraan de AED is bevestigd is geheel belangeloos ter beschikking gesteld door WV Trappen uit Nijkerk. Het buurtcollectief Eiberlaan/Pluviersingel/Roerdomplaan bewijst dat de samenwerking met de AED Stichting Nijkerk-Hoevelaken succesvol kan zijn. Ook de Lions Club Hoevelaken werkt samen met de AED Stichting en vorig jaar resulteerde dat in voldoende ingezameld geld voor aanschaf en plaatsing van een AED bij Basisschool 't Blokhuus."

HET GOEDE DOEL Ook voor 2019 is deze stichting door de Lions weer uitgekozen als het goede doel en wordt geprobeerd weer zoveel mogelijk geld in te zamelen voor nieuwe AED-en, vervolgt Tervoert. ,,Dit gebeurt onder andere door de organisatie van het jaarlijkse Aspergesfestival. Dit jaar krijgt dit festival een iets andere vorm, namelijk door middel van een heuse 'Pop Up Store' in de voormalig winkel van PuurSan Ondermode & Lingerie , Westerdorpsstraat 7. Vanaf 11 tot en met 18 mei zal vanuit deze locatie getracht worden zoveel mogelijk aspergepakketten te verkopen die dan op zaterdag 18 mei opgehaald kunnen worden. Hoe deze Pop Up Store gaat functioneren zal ook nog op andere manieren worden gecommuniceerd. Behalve aspergepakketten kan ook weer worden ingeschreven voor het Aspergediner bij De Klepperman op zaterdag avond 18 mei. Op de website www.aspergesfestival.nl kunt u alle uitgebreide info vinden en pakketten bestellen of reserveren voor het diner."  

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie