Afbeelding
Rijkswaterstaat

Vragen en zorgen rond knooppunt Hoevelaken

19 april 2019 om 10:30 lokaal

NIJKERK Wethouder Wim Oosterwijk is pas op het laatste moment op de hoogte gebracht van het opzeggen van het contract met de aannemers voor de reconstructie van het knooppunt Hoevelaken. Hij sluit niet uit dat dit tot vertraging in de uitvoering leidt.

Wijnand Kooijmans

Dat gaf de wethouder tijdens de raadsvergadering aan op vragen van fractievoorzitter Boudewijn van der Woerd van de VVD. Hij is benieuwd wat de juridische positie is van de gemeenten en provincies die bij de reconstructie zijn betrokken. Maar ook wat de gevolgen zijn van de lopende projecten, zoals de natuurcompensatie in het Hoevelakense bos en de wensen van Nijkerk, zoals de aanleg van een geluidsscherm. Hiervoor heeft de raad een miljoen euro beschikbaar gesteld.

BEGRIP Wim Oosterwijk heeft begrip voor de zorgen, omdat met het opzeggen van het contract toch een stukje onzekerheid is gecreëerd. Hij is pas maandagavond op de hoogte gesteld van het besluit van de minister en is daarover niet eerder geïnformeerd. Voordeel is wel dat ten aanzien van gemaakte afspraken de gemeente dit heeft gedaan met Rijkswaterstaat en niet met de betrokken aannemers.

GEMAAKTE AFSPRAKEN Tijdens het gesprek met de directeur van Rijkswaterstaat heeft hij, zo zegt Oosterwijk, aangegeven dat de gemaakte afspraken overeind blijven staan. Ook is gezegd dat de planning van de werkzaamheden in principe niet wordt gewijzigd, al is op dat punt de wethouder niet gerust. Over het risico dat de kosten flink hoger uitvallen, is wethouder Oosterwijk niet verder geïnformeerd.

GERUST Boudewijn van der Woerd is door de antwoorden van de wethouder niet gerust gesteld. Hij is bang dat de hogere kosten ten koste gaan van het inwilligen van de eisen waarvoor de gemeente zo lang heeft gestreden. Op zijn verzoek de raad zo snel mogelijk te informeren deed Oosterwijk de toezegging met een raadsinformatiebrief te komen op het moment dat ook bij hem meer bekend is.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie