Afbeelding
Stoomgemaal Arkemheen

Eierfestijn bij stoomgemaal Arkemheen

19 april 2019 om 10:18 lokaal

NIJKERK Stoomgemaal Arkemheen is op tweede paasdag, maandag 22 april, geopend en alles staat in het teken van eieren. Het stoomgemaal is weer voor de eerste keer in het seizoen onder stoom. 

Bezoekers kunnen die dag een kijkje nemen bij het stoomgemaal in bedrijf. De machinist, stoker en andere vrijwilligers die het oude stoomgemaal (1883) draaiende houden, vertellen de bezoekers graag over de geschiedenis en werking ervan. Bij mooi weer vaart Jans stoombootje de Wiel op en neer. 

GRATIS ACTIVITEITEN In het bezoekerscentrum zijn er speciale gratis activiteiten in verband met Pasen. Het thema is: Een ei hoort erbij! Kinderen kunnen meedoen aan de eiquiz en speurtocht naar verstopte eieren. Ook kunnen er eieren worden beschilderd en kunnen kinderen zich laten schminken. Op de zolder zijn werken te bezichtigen van deelnemers van Boogh in Amersfoort; een plek waar mensen met een niet aangeboren afwijking een dagbesteding hebben.

Tijdens de maaldag is de toegangsprijs 4,00 euro voor volwassenen en 2,00 euro voor kinderen. Tussen 11.00 en 16.00 uur is het stoomgemaal Arkemheen open, aan de Zeedijk 6 aan het Nijkerkernauw, tussen Nijkerk en Spakenburg. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie