Afbeelding
Kees van den Heuvel

Unieke skiff gedoopt bij de Zuidwal

9 april 2019 om 07:00 lokaal

NIJKERK Begeleid door twee doedelzakspelers is zaterdag bij zeil- en motorsportvereniging De Zuidwal in Nijkerk de eerste zelfgemaakte skiff gedoopt,  de St. Aylesskiff. Bij de doop, die werd verricht door Margot Snaak, werd de naam 'De Liefde' gegeven aan het vaartuig.

Kees van den Heuvel

Na een presentatie en dankzegging aan alle medewerkers, kon worden geroeid en werd een clinic gegeven door St. Aylesroeiers uit Woudrichem. Deze roeisloep, waarvan er slechts een beperkt aantal (8) zijn gebouwd in Nederland, is in de winter door leden van de vereniging zelf gebouwd in de loodsen van aannemer Evan Kroon. De boot wordt geregistreerd bij de Scottish Coastal Rowing Association onder nr. NL008 en er wordt in juli deelgenomen aan de WK Skiffieworlds in Zuid-West Schotland.

De Zuidwal-leden hebben de smaak zodanig te pakken, dat een tweede boot wordt gefabriceerd. In deze lichte roeisloep roeien vier personen ieder met  één roeiriem. De stuurman zorgt voor de koers en aanmoediging.  Een team kan uit mannen, vrouwen, jeugd vanaf 13 jaar of een mix daarvan bestaan. Doordat de sloep zo degelijk en stabiel is kan er in de zomer en winter geroeid worden.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie