DOB speelt volgende week 'Café op de Poef'
DOB speelt volgende week 'Café op de Poef' Ferrie van Veluw

DOB speelt Café op de Poef

4 maart 2019 om 07:25 lokaal

NIJKERK Toneelvereniging Door Oefening Beter speelt op 8 en 9 maart het Blijspel ‘Café op de Poef’.

Het verhaal speelt zich af in en rondom Café op de Poef. Geraldine van de Pol, speelster: ,,Het café wordt gerund door Arie en Mien, die hebben twee dochters, Jacky en Willemien. Jacky is een vlugge, flitsende dochter die overal een lolletje ergens in zie. Ze heeft overal wel een feestje. Willemien is een arts die de wereld wil redden van de ondergang. Ze heeft drie jaar lang voor Artsen zonder Grenzen gewerkt.” Natuurlijk zijn er vaste stamgasten in de personen Dorus en Kees. ,,Dorus is de serieuze van de twee, een man die je in je hart sluit en die er vervolgens nooit meer uit gaat. Hij maakt altijd bijzonder vreemde opmerkingen die lachwekkend zijn. Kees is de stamgast met de sterke verhalen.”

FEEST Het verhaal speelt zich af op het moment dat Arie 50 wordt en daar helemaal nog niets van wil weten. ,,Mien vindt daarentegen dat je maar één keer 50 wordt en dus een groots feest kunt geven. Zij heeft hiervoor zelfs Aries moeder uitgenodigd die uit Canada overkomt met haar verzorger Michael Jansen die in Canada Michael Jackson wordt genoemd. Hier ontstaat ook veel hilariteit over.” Er bloeien liefdes op die de bezoekers van het stuk niet aan zullen zien komen. ,,Arie heeft een hele bijzondere moeder die op het laatste moment nog een andere twist aan het stuk geeft.”

NIEUWE LEDEN Over twee jaar viert Door Oefening Beter haar 90-jarige jubileum. ‘Café Op de Poef’ wordt het 88e stuk. ,,Het gaat goed met onze toneelvereniging. We hebben een aantal leuke nieuwe spelers op het podium staan. Er is weer jong bloed in de vereniging gekomen. Erik heeft vorig jaar gesouffleerd en staat nu zelf op het podium. Nieuwe leden brengen ook een hoop lol en gezelligheid met zich mee. Er zijn dinsdagmiddagen bij dat we met buikpijn van het lachen naar huis gaan.” De groep heeft ook een nieuwe regisseur. Inmiddels is de eerste uitvoering al geweest, die voerde DOB in Bunschoten uit. ,,In Bunschoten hebben we de sterren van de hemel gespeeld. De première heeft echt een band met elkaar geschapen. Je merkt dat we onderling op elkaar ingespeeld zijn, dat zie je terug in het samenspel en het verhaal.”

In Nijkerk wordt op 8 en 9 maart gespeeld. ,,We hebben vorig jaar voor het eerst in De Ark gespeeld. Het was een hele fijne samenwerking en we hebben ons heel welkom gevoeld. In de pauze zullen we een grote verloting houden met producten die beschikbaar zijn gesteld door sponsoren. De opbrengsten van de lootjes zijn voor de vereniging. Zo hebben we onder andere van de lotenopbrengst van vorig jaar rekwisieten kunnen kopen en het podium kunnen opknappen”

De Ark is open vanaf 19.30 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Mariëlle’s kwaliteitskip of DA in Nijkerk. Volwassenen betalen 10 euro voor een kaartje, voor kinderen tot 12 jaar is dit 6 euro. Voor meer informatie: www.facebook.com/DoorOefeningBeter.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie