Afbeelding
ARC

Dagbesteding mag in woning

17 februari 2019 om 15:20 lokaal

NIJKERK Aan de Van Kluijvelaan in Nijkerk mag dagbesteding aan ouderen worden gegeven. Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders is bereid hieraan de benodigde planologische medewerking te verlenen.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om dagbesteding voor ouderen met beginnende dementie. De betreffende ouderen zijn nog thuiswonend en maken van de dagbesteding gebruik om het thuisfront te ontzien. Het gaat om een groep van zo'n tien personen die rouleren. Maximaal zijn er zes gelijktijdig op de dagbesteding aanwezig.

De betreffende locatie heeft de bestemming 'wonen.' Op grond hiervan is in principe ruimte voor het uitoefenen van aan huis gebonden beroepen. De dagbesteding valt, gezien het aantal cliënten dat gelijktijdig aanwezig is, niet onder de toegestane beroepen.

De eigenaren van de naast gelegen percelen hebben schriftelijk aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de komst van de dagbesteding. Ook verschillende adviseurs die door het college zijn geraadpleegd hebben aangegeven geen onoverkomelijke bezwaren te zien.

Wel wordt erop gewezen dat de eigenaar van het perceel zelf verantwoordelijk is voor de omzet. De zorgafnemer mag zelf bepalen voor welke aanbieder bij kiest na het verkrijgen van een indicatie door het gebiedsteam. In Nijkerk zijn rond de tachtig aanbieders gecontracteerd, waarvan er slechts dertig daadwerkelijk zorg leveren. Wat dat betreft is er, zo geeft het college aan, momenteel sprake van een overaanbod.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie