Zoektocht naar inzamelpunt voor luiers in Nijkerkerveen

30 januari 2019 om 12:54 lokaal

NIJKERK Het aantal van vijf locaties voor de inzameling van luiers moet worden uitgebreid naar zeven. Waarbij ook Nijkerkerveen een inzamelpunt moet krijgen.

Wijnand Kooijmans

Dat is de eerste conclusie van het college van burgemeester en wethouders na de start van de inzameling van luiers. Op dit moment kan luiermateriaal worden ingeleverd bij kinderdagverblijf Jabadabadoe in Hoevelaken, de kinderdagverblijven van Bzzzonder Corlaer, Appelgaard en de Maranathaschool in Nijkerk en de milieustraat aan het Blekkerserf.

Zolang de voorraad strekt stelt de gemeente luierzakken beschikbaar, verkrijgbaar bij alle inzamelpunten. Zodra de voorraad op is moeten inwoners zelf transparante zakken kopen in de winkel.

Naar aanleiding van vragen van inwoners stelt het college dat alleen incontinentiemateriaal wordt ingezameld wanneer dit luiermateriaal betreft. Incontinentiemateriaal dat onderleggers en stoma's bevat mogen niet als luiermateriaal worden ingeleverd. Uit de eerste evaluatie blijkt dat de inzameling voorziet in een behoefte. Tijdens de eerste weken zijn de containers tijdens de wekelijkse ledigingsronde minimaal driekwart vol. In iedere locatie staat tenminste één rolcontainer van zevenhonderd liter.

Ten aanzien van Nijkerkerveen gaat het college na of bij de kinderdagverblijven animo is voor een inzamelpunt. De komende tijd blijft de gemeente regelmatig aandacht schenken aan de luierinzameling.

advertentie
advertentie