Afbeelding
Harry Koelewijn

Sympathie raadsleden voor plannen Hoevelakens bos

1 februari 2019 om 07:20 lokaal

NIJKERK De plannen voor het Hoevelakense bos kunnen in grote lijnen rekenen op sympathie van de Nijkerkse raadsleden. Dat werd duidelijk tijdens de behandeling in de raadscommissie. Wel wordt erkend dat men voor realisering voor een belangrijk deel afhankelijk is van de medewerking van grondeigenaren.

Wijnand Kooijmans

Anja Koning geeft namens het Geldersch Landschap en Kasteelen aan blij te zijn met de visie. De stichting heeft echter niet de financiële middelen omvangrijke projecten te financieren. Alleen regulier onderhoud kan met eigen geld worden uitgevoerd. Zij hoopt op een blijvende samenwerking en draagvlak bij alle partijen omdat er ook conflictsituaties kunnen ontstaan tussen groepen gebruikers.

MISBRUIKT Karel Schipper van de Stichting Vrienden van het Hoevelakense Bos vraagt vooral aandacht voor de huidige situatie van evenementencentrum Sparrendam waar horeca-activiteiten worden ontplooid buiten de vergunning en bestemming van het gebied. De gemeente gedoogd dit naar zijn mening. Door onder meer het verwijderen van begroeiing is het gebied rond Sparrendam ecologisch er op achteruit gegaan. De feesten die er worden gegeven leiden tot veel overlast en tot honderden auto's over de Weldammerlaan. Strijdig met het streven deze laan autoluw te maken. Volgens hem wordt het gebied door de exploitant van Sparrendam misbruikt.

WIJZIGING Schipper ziet het liefst dat het evenementencentrum weer de functie krijgt om een kop koffie of thee en een eenvoudige lunch te gebruiken. Volgens wethouder Wim Oosterwijk wordt gewerkt aan een wijziging van het geldende bestemmingsplan dat inderdaad de huidige activiteiten niet toestaat. Daarbij wordt gestreefd naar een bestemming die zorgt voor zo min mogelijk overlast.

Kritiek van enkele partijen is er ten aanzien van het parkeren van bezoekers van het Hoevelakense bos op het terrein van de Peppermill. Volgens Ries van Elteren (De Lokale Partij) is dit alleen mogelijk wanneer hier een tunnel of brug wordt aangelegd. De oversteek van de Nijkerkerstraat beoordeelt hij als te gevaarlijk. Ook Eric Stuive (CDA) voorziet op dit punt problemen.

Aan de hand van het uitvoeringsprogramma wil hij de raad jaarlijks voorstellen doen welk bedrag benodigd en wenselijk is. Het is dan aan de raad daarover te beslissen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie