Harry Koelewijn nieuwe voorzitter De Zonnebloem

28 januari 2019 om 13:05 lokaal

NIJKERK Harry Koelewijn is de nieuwe voorzitter van afdeling De Zonnebloem Nijkerk/Nijkerkerveen. De 69-jarige oud-ondernemer vult hiermee een vacature die al twee jaar open stond. Hij heeft er vijf maanden over nagedacht en uiteindelijk 'ja' gezegd. Dat heeft gelijk al een positief effect gehad op de organisatie, want ook de bestuursleden, die eigenlijk afscheid hadden willen nemen, hebben weer voldoende animo gekregen om de welzijnstaken te continueren.

Harry is geen onbekende in het Nijkerkse. Na zijn pensionering fotografeert hij voor diverse media, zit in de cliëntenraad van verzorgingscentrum Sint Jozef en zet zich ook in voor de Unie van Vrijwilligers. ,,Ik heb een vergadering bijgewoond en dat ging wel lekker. Toen heb ik besloten om het te gaan doen. Ik zit er nu een week in en moet alles nog doornemen. Ze zochten iemand die een beetje bekend was in Nijkerk en goede ingangen heeft. Ik zal contacten leggen met de gemeente, het regiobestuur en andere organisaties", zo vult hij zijn drukke agenda. Er is nu weer sprake van een voltallig bestuur met verder louter vrouwen (5). Het voorzitterschap kent een voorlopige termijn van drie jaar.

Harry zit vol frisse ideeën zoals de organisatie van evenementen. Zo wil hij een groot evenement organiseren voor de ouderen in Nijkerk die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Hij doet verder een klemmend beroep op inwoners van de gemeente Nijkerk om vrijwilliger te worden bij De Zonnebloem. ,,We hebben nu 54 vrijwilligers en zes bestuursleden. Die bezoeken 93 cliënten. Elke maand wordt wat voor hen georganiseerd."

Koelewijn is bezig om de verzorgingscentra Sint Jozef en De Pol meer bij de activiteiten van de Zonnebloem te betrekken. ,,Ik vind het ook belangrijk dat de mensen zich op kunnen geven als donateur. U kunt hier terecht op de website van de Zonnebloem. Wij als Zonnebloem  zijn een gezonde organisatie. Dat komt ook door de steun van onze gemeente anders konden we niet  zoveel leuke dingen doen voor onze ouderen. We mogen dankbaar zijn voor al die vrijwilligers die onze gasten zo trouw bezoeken. Ik ben blij dat ik het mag doen en zal mij daar voor inzetten. Wij gaan met veel inzet de Zonnebloem nog mooier laten bloeien."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie