De kerstwandeling wordt dit jaar waarschijnlijk niet in de sneeuw gehouden.
De kerstwandeling wordt dit jaar waarschijnlijk niet in de sneeuw gehouden. Aalt Morren

Vierde Kerstwandeling in Nijkerk

lokaal

NIJKERK In Nijkerk wordt op vrijdag 21 december voor de vierde keer een kerstwandeling gehouden. Een wandeling van verhalen en herkenning, van vragen en beleving. Maar ook met onverwachte ontmoetingen onderweg. Allemaal in het teken van Kerst. ,,Een ervaring waarvan u iets mee kunt nemen van het geweldige nieuws van Gods liefdevol ingrijpen in onze donkere wereld'', aldus de organisatie van de wandeling.

Het thema van deze kerstwandeling is 'Beleef Kerst in de wereld van nu'. Dit jaar een nieuw pad waarbij nieuwe en oude plaatsen worden aangedaan. ,,Een belevenisvolle wandeling door de Nijkerkse binnenstad die tot nadenken stemt, of je nu gelooft of niet. Een wandeling die ook sportief is en bijdraagt aan de opbouw van de lichamelijke conditie. Neem gerust de stappenteller mee.''

[ROMEINSE RIJK] De wandeling begint met een knipoog naar de 2000 jaar geleden door de overheid afgedwongen inschrijving in het bevolkingsregister van het Romeinse Rijk. Het begon allemaal met de woorden en ,,Het geschiedde". De 'vermoeide en gekwelde reiziger' wordt via een aantal levensechte scenes onderweg naar een bevrijdende ontknoping geleid.

[VOOR IEDEREEN] Op een prachtige manier zal de geboorte van Jezus worden uitgelegd. ,,Kent u mensen uit uw omgeving die hier wel of niet meer over willen weten, twijfelen of vragen hebben, neem ze mee. Beleef samen met hem of haar deze wandeling en ontvang zo een basis om in gesprek te gaan over de diepere zin van het leven. Het is absoluut de moeite waard. Kom met je vrienden, gezin, familie of buren. Immers dit is een prachtige uitleg voor kinderen, tieners, jongeren en ouderen'', roept de organisatie iedereen op deel te nemen. ,,Deze wandeling is voor gelovig en niet gelovig. Voor onkerkelijk en kerkelijk. Voor iedereen.'' Verder zijn in deze kerstwandeling de opmerkingen van wandelaars en gidsen van de vorige jaren verwerkt. Dus ook voor mensen die eerder meegelopen hebben is er gelegenheid om nieuwe ervaringen op te doen.

[TIJDVAKKEN] Deelnemers kunnen zich opgeven voor één van de volgende tijdvakken vanaf 16.30 uur, vanaf 17.30 uur en vanaf 19.00 uur. De wandeling duurt maximaal twee uur en start bij de Ark (voorheen Goede Herderkerk), Willem Alexanderplein 14 (tegenover het NS station). De deelnamekosten bedragen 2,50 euro per persoon met een maximum van 10,00 euro per gezin. Tot en met uiterlijk 20 december is opgave per e-mail mogelijk via kerstwandeling@solcon.nl.

[KERKEN] De organisatie, de medewerkers en de gidsen zijn allemaal lokale vrijwilligers die bevlogen zijn om de eeuwenoude kerstboodschap op een nieuwe, verfrissende en aansprekende manier te mogen vertellen. De kerstwandeling wordt georganiseerd door de Nijkerkse kerken die samenwerken in NICEA (Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten). Meer informatie vindt is te vinden op www.openkerknijkerk.nl.

Afbeelding
advertentie