Afbeelding
Pexels.com

Feestelijk verlichte trucks en winkels open

lokaal

NIJKERK Tientallen verlichte trucks zullen zaterdagavond 15 december de straten van Nijkerk opfleuren tijdens het Winterlicht Festival.

Maureen van Goethem

Het Winterlicht Festival is het idee van Marielle van Winterswijk (Marielle’s Kwaliteitskip). Van Winterswijk wist al snel andere ondernemers enthousiast te maken. Ook Jacqueline de Jong (Cultuurmakelaar) en Frans Poorter (Beddenspecialist Frans Poorter) willen hun schouders eronder zetten. ,,Wij hebben het plan opgevat om in het centrum van Nijkerk een sfeervol Winterlicht Festival te organiseren. We hopen er met zijn allen een geslaagd evenement van te gaan maken’’, aldus Poorter. ,,We gaan die zaterdag door tot 21.00 uur.’’

Kloppend hart is het Plein waar ook de schaatsbaan van Nijkerk On Ice is opgesteld. Enkele chauffeurs van Stichting Truckers voor Gehandicapten / Truckfestijn Nijkerk zullen vanaf 19.00 uur gaan rijden met sfeervol aangeklede trucks. Zij rijden langs de verzorgingshuizen, Arkemheen, Huize St. Josef en De Pol en één of meerdere rondjes via de Langestraat, Torenstraat, Vrijheidslaan en Oosterstraat, het zogenaamde ‘rondje van Nijkerk’. Uiteindelijk zullen de trucks op verschillende plekken in het centrum staan opgesteld en van dichtbij te bewonderen zijn. Bezoekers kunnen stemmen voor de mooist verlichte en versierde truck.

ETALAGE Met diverse koopavonden en koopzondagen in het verschiet is het centrum de bruisende plek om je kerstinkopen te doen. Wat is er nou leuker om dit te combineren met een bezoek aan het Winterlicht Festival. ,,De winkeliers zijn vrij om deze avond, die van 17.00 tot 21.00 uur duurt, ook open te gaan. Zij zullen daarnaast ‘strijden’ om de titel ‘mooiste kerstetalage’ of 'de mooiste kunstzinnige kerstboom van het centrum'’’, vertelt Poorter.

Volgens Van Winterswijk vinden deelnemende food-winkels het leuk een soort proeverijtje met kerstgerechtjes te houden. De avond zal muzikaal worden opgeluisterd door het Zeemanskoor en (wellicht) Concordia. Ook zal de nieuwe feestverlichting volgens Poorter die avond voor het eerst aangesloten worden.

Een exact programma: welke workshops, proeverijen, enzovoorts en de wedstrijdformuliertjes worden uitgereikt tijdens het event op 15 december. ,,Het is weer eens wat anders. Wij hebben de hoop dat dit een tweede ‘Nacht van Nijkerk’ wordt’’, besluit Poorter.

advertentie
advertentie