Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Dit is er de komende tijd te doen in en om Nijkerk

lokaal

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is te vinden in onze online agenda.

21 november 2018

Nijkerk

[Ben Pieper over Marc Chagall bij de PCOB
[14:15 Frieswijkstraat 97
Ben Pieper spreekt over de ramen van de kapel van het Hadassah-ziekenhuis in Jeruzalem, die zijn ontworpen door Marc Chagall. Het zijn twaalf kleurrijke ramen vol symboliek. Ze gaan over de twaalf stammen van Israel.

[Happy Together
[17:00 Dennenlaan 31
De deuren van het restaurant Happy Together zullen op 21 november opengaan. Dit eenmalig restaurant wordt georganiseerd door leerkrachten en leerlingen uit groep 8 van basisschool de Open Kring. Buurtbewoners hebben een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan dit evenement.

Hoevelaken

[Filmcafé: documentaire Extremis
[19:30 Sportweg 25
In de Kopperhof in Hoevelaken wordt in het Filmcafé in samenwerking met Vorming en Toerusting stilgestaan bij het thema medische ethiek. De documentaires 'Extremis' en 'de laatste wens van Moek' worden getoond. Na afloop is er gelegenheid na te praten onder leiding van ethica Jantine Dijkstra.

22 november 2018

Nijkerk

[Lezing en film: The Cleaners
[18:45 Frieswijkstraat 99
The Cleaners laat zien hoe social media van invloed is op de samenleving. Het is een fantastische en bijzonder actuele film over hoe de sociale media de wereld aan het stukmaken is. Mark van Horik van ProteQtor (Next-Gen IT security bedrijf) neemt bezoekers vooraf mee langs de voor en tegens van sociale media.

23 november 2018

Nijkerk

[Sinterklaasfeest Paasbos
[18:30 Hoefslag 63
Ook dit jaar komt de Sint met zijn gevolg naar het winkelcentrum van Paasbos.

Hoevelaken

[Filmcafé: Loving Vincent
[20:15 De Brink 10
In de Stuw in Hoevelaken wordt de prijswinnende film 'Loving Vincent' vertoond. De film schildert een fascinerend portret van Van Gogh, die tijdens zijn leven amper erkenning vond. Tickets zijn online te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken.

24 november 2018

Nijkerk

[ 'Is de eindtijd verleden tijd?'
[9:30 Galvanistraat 23
In Nijkerk vindt een conferentie over de eindtijd plaats. Het is een conferentie met een Bijbels perspectief op 'de laatste dagen'. Er lijkt onder christenen geen einde te komen aan nieuwe theorieën, voorspellingen en discussies.

[Open dag Atelier Ina
[10:00 Wittenburg 85
Atelier Ina houdt van 10.00 uur tot 16.00 uur een Open Dag. ,,Kom eens kijken wat ik in mijn schuur verkoop, allemaal cadeautjes voor de gezellige avond van Sint en Piet."
[Muscial 'Ken je mij?'
[20:00 ds. Kuypersstraat 2
Ken je mij? Ken je mij echt? Vragen die we elkaar best eens mogen stellen. Wie is die ander nu eigenlijk echt? Ken ik mijn eigen vrienden? Ken ik God? Wat doet lijden met je? Bij deze vragen wordt stilgestaan tijdens de musical 'Ken je mij', gebaseerd op het leven van Job uit de Bijbel. De musical wordt uitgevoerd door musicalgroep Rivka uit Barneveld.

26 november 2018

Hoevelaken

[Informatieavond Musical Jozef
[20:00 Veenslag 16
Musicalgroep Hoevelaken gaat vanaf februari 2019 van start met een nieuwe productie: Jozef, de dromenkoning. Voor deze musical worden enthousiaste deelnemers gezocht. De minimumleeftijd is 15 jaar. Op maandag 26 november kunnen belangstellenden zich laten informeren. De avond is om 20.00 uur in De Eshof. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar.

Nijkerk

[Lezing over de Messiah van Händel
[20:00 Frieswijkstraat 99 99
De VUN organiseert op 7 december in de Kruiskerk in Nijkerk een uitvoering van de Messiah van Händel. Wie naar dit concert toe gaat of altijd al meer heeft willen weten over de Messiah, mag de lezing van dirigent Piet Philipse op 26 november in de Bibliotheek Nijkerk eigenlijk niet missen.

27 november 2018

[Ondervoeding bij ouderen
[14:30 Oranjelaan 10
Pauline Kortbeek, diëtiste van di-eetgezond, spreekt op een bijeenkomst voor senioren, mantelzorgers en zorgvrijwilligers op dinsdag 27 november van 14.30 tot 16.00 uur in De Schakel (zaal 1). Ook professionals die meer willen weten zijn welkom. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via www.bibliotheeknijkerk.nl.

28 november 2018

Hoevelaken

[Sinterklaasvoorstelling
[14:00 De Brink 10
Filippo en Ricardo zullen op woensdag 28 november om 14.00 en 16.00 uur kinderen meenemen naar de kelder van het kasteel van Sinterklaas. Waarom gebeuren er toch van die magische dingen; ineens is Elsa er! Kaarten à 5,- euro zijn te koop bij Bruna Hoevelaken, via sinterklaas@jansen-janssen.nl of aan de deur.

Nijkerk

[Sinterklaas leest voor...
[18:45 Hoefslag
Alle kinderen kunnen rond 18.45 uur naar het winkelcentrum Paasbos komen, naar de slaapkamer van de Sint. Hij zal ze daar een verhaal voorlezen.

29 november 2018

Hoevelaken

[Workshop: Gezonder eten? Lees het etiket
[19:30 Meerveldlaan 22
Door Monique Benhaddou, diëtiste Food in Motion. Van 19.30 tot 20.30 uur in Bibliotheek Hoevelaken. Gratis toegang, wel graag aanmelden.

Hoevelaken

[Groei&Bloei workshop Winterbloemstuk
[19:30 Hogebrinkerweg 45
Een workshop met een knipoog naar kerst. Het winterbloemstuk wordt gemaakt van zowel herfst- als enkele kerstmaterialen, aangevuld met blad en herfstbloemen. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. Men hoeft zelf alleen een scherp mesje, snoeischaar, draadtang, een krat en vuilniszak voor het vervoer mee te nemen. Leden betalen €22,00, niet-leden €26,50. Aanmelden:06-40903656, Vera de Boer.

30 november 2018

Nijkerk

[De Grote Goede Sint Lampionnen optocht
[18:45 Gentiaan 25
Op vrijdag 30 November organiseert De Goede Sint Nijkerk de 3e editie van de Grote Goede Sint Lampionnenoptocht. Aanvang vanaf 18:45 op het Molenplein in Nijkerk. Een ouderwets gezellige avond met een optocht vol muziek en natuurlijk Sint en zijn Pieten. Deelname is gratis! U komt toch ook met uw kinderen of kleinkinderen? Meer info op de Facebookpagina van De Goede Sint Nijkerk

13 december 2018

Nijkerk

[Adventsconcert Chr. Streekmannenkoor
[20:00 Venestraat 44
Op donderdag 13 december geeft het Christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe, Nijkerk zijn traditioneel Adventsconcert in de Kruiskerk te Nijkerk. Dirigent Martin Mans heeft voor deze avond, die om 20.00 uur begint, weer een prachtig en sfeervol programma samengesteld: van advents,- kerst- en andere sfeervolle liederen. Aan dit concert werken de volgende solisten mee: Judith Sportel, sopraan; Arjan en Edith Post, trompet; Anke Bottema, harp; Marjolein de Wit, fluit; Mark Brandwijk, vleugel; Marco den Toom, orgel; Peter Estié en Kees Teeuwissen koorsolisten en het Ensemble Noord-West Veluwe. Kaarten voor dit unieke concert zijn voor slechts € 15,00 in Nijkerk verkrijgbaar bij: Boekhandel Den Hertog, Frieswijkstraat 6 en Drogisterij & Parfumerie Nijkerk, winkelcentrum Paasbos; in Nijkerkerveen bij: J. de Groot, Van Rootselaarstraat 16, bij de leden van het koor en via de website: www.streekmannenkoor.nl.

19 december 2018

Hoevelaken

[Muziekvereniging 'Te Hoevelaken' 90 jaar.
[20:00 De Brink 10
Blue Basement Bigband viert 90-jarig bestaan in kerstsfeer in De Haen in Hoevelaken op 19 december a.s. om 20u.

24 december 2018

Nijkerk

[Kinder- Kerstviering "Fonkelende Ster"
[18:00 Holkerstraat 36
Zoals elk jaar is er weer een kinderkerstviering op 24 dec, om 19.00 uur. Het is voor alle leeftijden. Iedereen is welkom die deze kerst met ons mee wil vieren. Iedereen mag verkleed komen als engel, herder of koning. In deze interactieve viering wordt het kerstverhaal verteld, de bekende kerstliederen gezongen en gebeden. RK Kerk; Holkerstraat 36 Nijkerk. zie verder; https://stlucas.nu

Hoevelaken

[Breng jij ook een lichtje op kerstavond
[19:00 De Brink 10
Breng jij ook een lichtje op kerstavond en zing je mee

advertentie