Afbeelding
Jeroen van der Veer

Nijkerk profiteert nauwelijks van herindeling politiecapaciteit

lokaal

NIJKERK De gemeente Nijkerk profiteert niet van een wijziging in politiesterkte over verschillende districten en basisteams in de eenheid Gelderland Oost. Het aantal arbeidsplaatsen voor basisteam Veluwe Vallei Noord (Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel) blijft gelijk (87), terwijl bijvoorbeeld het basisteam Ede er dertien arbeidsplaatsen bij krijgt.

In totaal krijgt het district Gelderland Midden (grofweg het gebied tussen Didam, Wageningen, Nijkerk en Dieren) er zo'n 26 fte bij, maar lang niet alle basisteams gaan erop vooruit. Het basisteam Vallei Veluwe Zuid (Wageningen en Renkum) moet bijvoorbeeld zes arbeidsplaatsen inleveren. Ook in de Liemers (o.a. Duiven en Westervoort) moeten inwoners het met minder agenten doen, hier daalt het aantal fte van 90,1 naar 78,7.

Ook de districtsrecherche voor heel Gelderland-Midden krijgt er tien arbeidsplaatsen bij (van 93,3 naar 103,3fte). Daar profiteert Nijkerk dus wel voor een deel van.

De nieuwe verdeling kwam tot stand door rekening te houden met de werklast (aantal misdrijven, uitrukken, aangiftes en ongevallen) en omgevingskenmerken als demografische ontwikkelingen en hoeveelheid horeca, meldde voorzitter van het districts veiligheidsoverleg Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch begin deze maand.

De verdeling van de wijkagenten en het principe 'één wijkagent per vijfduizend inwoners' blijft volgens hem overeind.

advertentie