Henny A.J. Kreeft
Henny A.J. Kreeft HK

Collectieve zorgverzekering

lokaal Deel je nieuws

Nu ben ik al heel wat gewend, loop ook al wat jaren mee, maar dit had ik nog niet eerder gezien en dan komt waarschijnlijk dat ik er niet op let, maar ook zeker dat ik er niet bekend mee ben. Soms denk ik weleens, had ik zoiets maar eerder geweten.  

 

Het gaat om een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen, aangeboden door de gemeente Nijkerk in samenwerking met Zilveren Kruis. Ik heb net wat geschreven over inburgeringscursus (Traject op Maat) voor een andere plaats, maar ik zou zo maar denken dat dit initiatief hier mooi bij past.

Ik zat toch even te kijken toen ik het artikeltje zag staan op de pagina van de gemeente, maar ik moet eerlijk zeggen: petje af en respect voor deze collectieve zorgverzekering.

 

Nu heb je het als nieuwkomer al niet makkelijk en in het thuisland zijn natuurlijk dingen anders geregeld dan hier, dus is het wel makkelijk dat je bepaalde handvaten krijgt om je leven fatsoenlijk in te richten en m.i. hoort daar de collectieve zorgverzekering naast een Traject op Maat zeker bij.
Als ik het goed heb begrepen geeft de verzekeraar korting en betaalt de gemeente een deel van de premie; hoe mooier kan het zijn? Uit ervaring weet ik, als je flink ziek bent geweest is het verhaal natuurlijk wel wat anders, dat de premie altijd net wat te hoog is. Zeker als je kinderen hebt en denkt dat je niet snel hulp van de zorg nodig zou hebben. Maar elke keer blijkt dat tegen te vallen en moet je weer het een en het ander gaan betalen. En dan komen de kosten echt om de hoek kijken.

 

Het blijkt uit het artikel dat er nog drie pakketten zijn voor de aanvullende verzekering en tevens worden vergoedingen gegeven. Al bij al een mooi plan, alhoewel ik me dan toch wel afvraag, is Nijkerk de enige die dit plan heeft of komen de andere gemeenten er niet mee in de openbaarheid? Mag het niet gepromoot worden - omdat het anders ‘landelijk gezien’ te duur zou worden - of heeft elke gemeente een eigen bevoegdheid om dit op te zetten? Ik ben benieuwd naar de antwoorden, maar in de tussentijd moet ik een diepe buiging maken voor de gemeente Nijkerk die dit heeft geregeld en het ook open en bloot in de krant zet. Hulde.

 

advertentie