De starthandeling van de werkzaamheden aan het fietspad op de Zeedijk.
De starthandeling van de werkzaamheden aan het fietspad op de Zeedijk. ARJEN GERRITSMA

Werkzaamheden fietspad Zeedijk gestart

6 september 2018 om 17:59 lokaal

NIJKERK Wethouder Wim Oosterwijk (Nijkerk) en wethouder Roelof Koekkoek (Putten) hebben donderdag het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan het fietspad op de Zeedijk. ,,Als college hebben wij aangegeven dat wij een fietsvriendelijke gemeente willen zijn. Dit fietspad maakt onderdeel uit van een prachtig fietsnetwerk rondom het Veluwemeer dat intensief wordt gebruikt", geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Het fietspad wordt vernieuwd en verbreed om aan te sluiten bij de ontwikkelingen van sneller en ook veiliger fietsen. Wethouder Roelof Koekkoek: ,,Bij de planontwikkeling hebben we zorgvuldig overleg gehad met natuurorganisaties en ik ben blij met deze samenwerking."

INTENSIEF GEBRUIK Uit de inspecties van de fietspaden is naar voren gekomen dat het fietspad op de Zeedijk slecht is en aan vervanging toe is. Dit biedt een mooie kans om de fietsstructuur in het buitengebied een impuls te geven. Het fietspad is een verbinding tussen Nijkerk (nieuw Hulckesteijn) en Bunschoten-Spakenburg. Ook verbindt het fietspad vanaf de Berencamperweg Nijkerk met Putten. Het fietspad maakt bovendien deel uit van het recreatieve fietsnetwerk. De verwachting is dat deze aanpassingen ook recreatie en toerisme bevordert.

DUURZAAM BETON Door het gebruik van circulair beton krijgt het fietspad niet alleen een kwaliteitsimpuls. Bij de productie is het cement vervangen door minerale reststoffen. Hierdoor is er een gunstige CO2-uitstoot. Deze valt circa zeventig procent lager uit. Dit sluit goed aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente.

PLANNING Bij dit project trekken de gemeente Nijkerk en Putten samen op. Aannemer Schagen uit Hasselt zal het werk uitvoeren. De werkzaamheden aan de Zeedijk vinden plaats in de periode september tot half oktober. De verwachting is dat de werkzaamheden tussen Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg eind oktober 2018 gereed zijn. De aanpassingen van het fietspad tussen Nijkerk en Putten staan gepland voor september – oktober 2019. De Provincie Gelderland maakt dit financieel mede mogelijk.

Wethouder Koekkoek en wethouder Oosterwijk onthullen het bord.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie