Voorzitter Teuno Blankesteijn hoopt dat het Paashuis een succes wordt.
Voorzitter Teuno Blankesteijn hoopt dat het Paashuis een succes wordt. Wijnand Kooijmans

Paashuis nieuwe ontmoetingsplek in Paasbos

4 september 2018 om 07:40 lokaal

NIJKERK Met de opening door twee wethouders wordt het Paashuis vanaf zaterdag 8 september de ontmoetingsplek in de wijk Paasbos. Voorzitter Teuno Blankesteijn kijkt uit naar dit moment. Het is de afronding van het vele werk dat in het afgelopen jaar is verzet.

Wijnand Kooijmans

De wijk Paasbos is in het verleden negatief in het nieuws gekomen. Niet terecht, zo vindt de voorzitter van de Stichting 2byyouthconnection, die het initiatief voor het Paashuis heeft genomen. Paasbos is een wijk zoals vele andere wijken. Met koopwoningen, een huurwijk en met seniorenwoningen, maar ook met veel jonge gezinnen.

KENNEN Mensen kennen elkaar niet meer, zo denkt Blankesteijn. Dat maakt ook dat er eenzaamheid ontstaat. Met het Paashuis wil de stichting mensen weer met elkaar in contact brengen. Het uitgangspunt is te bieden waar behoefte aan bestaat.

ONTMOETING Het idee voor het Paashuis is ingebracht tijdens Samen aan Zet, maar ook is overleg gevoerd met onder meer Sigma en het jongerenwerk Chill Out. ,,Wanneer je elkaar niet meer ontmoet, leidt dit vaak tot veel misverstanden", zegt de voorzitter. ,,Door ontmoeting krijg je vaak meer begrip voor elkaar."

LEESTAFEL Dat ontmoeten kan onder het genot van een kopje koffie of thee, al dan niet met een gebakje. Onder meer aan de leestafel of aan een zitje. Er is ruimte voor zo'n dertig personen. ,,Wanneer daar behoefte aan is wordt er straks wellicht nog een tosti toegevoegd aan het menu", zo zegt Blankesteijn, om aan te geven dat men wil inspelen op de behoefte van de bezoekers.

Voorlopig gaat het Paashuis open op de maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Het liefst ziet Blankesteijn dat het aantal openingsuren wordt uitgebreid. Ook naar de avonden, als daar behoefte aan is. 

SUBSIDIE De start is gemaakt met subsidie uit de pot van Samen aan Zet. Veel werk is echter gedaan door vrijwilligers uit de wijk Paasbos zelf. Zo zijn de tafels gemaakt door een vrijwilliger en heeft een ander de stoelen voor een zacht prijsje op de kop getikt tijdens een veiling. Ook zijn er veel spelletjes geschonken, die een plekje hebben gevonden in de kast.

De stichting behoeft geen winst te maken. ,,Streven is dat wij door de inkomsten de huur kunnen betalen en daarmee het Paashuis ook in de toekomst open kunnen houden." Dat kan mede omdat niet wordt gewerkt met betaalde krachten.

OPENING De opening van het Paashuis in de voormalige apotheek in winkelcentrum Paasbos is zaterdag 8 september om 11.00 uur door de wethouders Harke Dijksterhuis en Nadya Aboyaakoub. ,,Iedereen is daarbij van harte welkom", zo wil Blankesteijn onderstrepen. ,,Zoals ook daarna de deur voor iedereen open staat, jong of oud."

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie