Afbeelding
Harry Koelewijn

Kunstschilder Guus van Beekhoven vrolijkt drie muren in De Pol op

23 september 2021 om 11:00 Kunst

NIJKERK Kunstschilder Guus van Beekhoven is klaar met zijn project in woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk. Hij heeft drie muren op de psychogeriatrische afdeling opgevrolijkt met een schildering. 

Het idee ontstond toen Van Beekhoven een medewerker en kennis van hem sprak en zij vroeg of hij voor niet al teveel geld drie muren op de afdeling wilde beschilderen. Dat vond hij zo leuk om te doen, dat hij meteen zei: ,,Dat ga ik gratis voor de bewoners en jullie medewerkers doen uit liefde.” En nu zijn de drie beschilderingen klaar. De bewoners vinden het fantastisch. Zomaar een paar reacties: Bij de muur waar je in een woonkamer kijkt, zei een bewoner: ,,Ik kom hier thuis”. Een ander bij de muur met de koeien: ,,Ze zijn nog jong”. En bij het vergezicht: ,,Ik zie de Nijkerkse Toren”.

Van Beekhoven heeft zijn schilderijen thuis in een klein atelier hangen, waar hij ook werkt. Voorheen mocht hij exposeren en werken in het leegstaande pand van Schildersbedrijf van Bruggen aan de Catherinestraat, maar dat kan helaas niet meer. Maar een schilderij of vrij werk laten maken kan nog steeds. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie