Afbeelding
Bibliotheek Nijkerk

Gedicht-schilderijen tentoongesteld in de Bibliotheek Nijkerk

4 februari 2021 om 15:47 Kunst

NIJKERK Sinds woensdag 27 januari staat in de afhaalbieb van Bibliotheek Nijkerk een kleine tentoonstelling van diverse lokale schilders. Op creatieve wijze zijn gedichten van de stadsdichter van Nijkerk, Bert Jurling, door deelnemers aan de schildercursus van Kreativiteitscentrum ‘De Brink’ verbeeld op schilderdoeken.

Eén van de gedichten van Bert Jurling verbeeld in een schilderij is gebaseerd op Sjema. Het Sjema (voluit Sjema Jisrael; Hebreeuws: ‘hoor’ of ‘besef’) is het centrale gebed in het ochtend- en avondgebed van het Jodendom. De tekst is afkomstig uit de Thora (Wikipedia). Vandaar dat er Hebreeuwse tekens in een aantal schilderijtjes verwerkt zijn. Andere afgebeelde gedichten zijn ‘Waar ben je’, ‘Vogels help ons’ en ‘Lezen is reizen’.

De deelnemers hebben de gedicht-schilderijen gemaakt tijdens de schildercursus van Gonny Geurts in combinatie met de workshop onder leiding van Tera van Dijkhuizen. Aanleiding was het verbindingsfestival waarbij verschillende kunstuitingen tot elkaar komen; gedichten van woord omgezet naar beeld zijn tentoongesteld in de bibliotheek vanwege de poëzieweek, die is begonnen op donderdag 28 januari. 

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheeknijkerk.nl en op www.debrink.org. De schilderijen met gedichten zijn een aantal weken te bezichtigen in de hal van Bibliotheek Nijkerk (Frieswijkstraat 99) waar bibliotheekleden hun reserveringen en verrassingstasjes kunnen afhalen.

Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie