Afbeelding
Stoomgemaal Arkemheen

Nog een beetje vakantie bij stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk

19 augustus 2022 om 11:07 Historie

NIJKERK Vakantiegangers en niet-vakantiegangers zijn zaterdag 27 augustus weer welkom bij de maaldag van het stoomgemaal Arkemheen. ,,Hier valt van alles te beleven voor jong en oud. Het oude gemaal (1882) is onder stoom, dus de stoommachine kan in werking bewonderd worden,’’ laat de organisatie weten in een persbericht. 

,,De stoker, machinist en aanwezige vrijwilligers kunnen honderduit vertellen over hoe vroeger en nu het water in de polder beheerst wordt. Misschien vaart het stoombootje de Orion de Wiel op en neer. Voor de kinderen is er een weer-naar-schoolspeurtocht. Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Het is kleurig in de polder met vogels en vooral ook vlinders.’’ Op de zolder is er een expositie met schilderijen van Tera van Dijkhuizen. ,,Vandaar heb je ook een goed uitzicht over het Nijkerkernauw. Iedereen is meer dan welkom.’’

Het stoomgemaal is zaterdag 27 augustus van 11.00 tot 16.00 te bezoeken.  Volwassenen betalen vier euro. De entree voor kinderen tot en met veertien jaar is twee euro. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie