Restauratie sportwagen mejuffrouw Hendriks werd het levenswerk van Bart van de Glind

6 jun, 08:00 Historie
Pauw Media
Afbeelding

REGIO Oud-Leusdenaar Bart van de Glind kocht hem in 1985 in een vlaag van verstandsverbijstering, maar raakte al snel volledig in de ban van de Austin Healey Sprite MKIII uit 1966. Na 35 jaar opknappen en graven in het verleden, is de sierlijke sportwagen van ‘schooljuf mejuffrouw’ Hendriks terug op de wegen rond Barneveld.

Op het eerste oog lijkt het een gewone, oude foto van een trotse vrouw in een sportwagen, maar voor Bart is het plaatje op z’n computerscherm van onschatbare waarde. Het voertuig en z’n historie zijn in één beeld gevangen. De foto kreeg hij cadeau bij de overdracht van de auto. Bart herinnert zich mevrouw Hendriks, juf bij de School met de Bijbel, als een lange, sierlijke vrouw. ,,Ze was een opvallende verschijning in Barneveld. Zeker in combinatie met haar cabrio, want die zag je in die tijd niet veel rijden.’’

Oude tijden herleven als Bart enkele minuten later met een soepele beweging zijn garagedeur opent. De Austin Healey, uitgevoerd in de kleur Old English Racing White, glanst in de voorjaarszon. ,,Dit is ‘m’’, wijst hij trots naar d..