Afbeelding
Gerrit Steen

De bunker aan Weldammerlaan is geopend

Historie

HOEVELAKEN De afgelopen maanden hebben de werkgroep bestaande uit Patrick Burgers, Henk Kok, Ted Smeding en Roel Zuidhof en de eigenaar van de bunker Gijs Jan en Lucienne Termeer hard gewerkt om de bunker aan de Weldammerlaan in Hoevelaken te restaureren en gereed te maken voor openstelling.

Patrick Burgers: ,,De officiële opening stond gepland in april, maar is door de coronasituatie uitgesteld tot later deze zomer. We hebben daarom besloten om vanaf 6 juni de deur al van het slot te halen zodat het publiek op eigen gelegenheid dit monument kan bezichtigen, iedere dag van zonsopkomst tot zonsondergang.”

INFORMATIEPANELEN Er hangen informatiepanelen die vertellen over de rol van de bunker in de Pantherstellung en uitleg geven over technische details van de betonconstructie en het kanon dat er in stond, vervolgt Patrick. ,,De stadsdichter van Nijkerk, Bert Jurling heeft een mooi gedicht opgedragen dat bij binnenkomst is te zien."

De bunker is ook rondom toegankelijk gemaakt en op het buitenterrein wordt nog gras gezaaid, een fietsenrek en picnictafel geplaatst. ,,Want samen met Ontdek de Plek is deze locatie tot een belangrijk knooppunt in de fietsroute 'Hoevelaken in de oorlog' gemaakt, ook een project binnen de viering van 75-jarige bevrijding.”

ONTDEK DE PLEK Op www.ontdekdeplek.nl staat meer informatie en andere knooppunten in de fiets- en wandelroute. En deze week is in de bunker door Lightboxx LED verlichting geïnstalleerd die door een speciale lakbehandeling een authentiek uiterlijk heeft gekregen; een uniek project. Over enkele weken wordt de verlichting aangeschakeld. Met dank aan sponsors als de gemeente Nijkerk, provincie Gelderland, Rabobank, Bibliotheek gemeente Nijkerk, Klusbedrijf Henk Kok, Lightboxx en Amarch.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie