Afbeelding
Aalt Guliker

Ruim 200 trekkers doen dit jaar mee aan Trekkertrek in Nijkerkerveen

10 maart 2023 om 09:24 Evenementen

NIJKERKERVEEN Trekkertrek vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 april. De Stichting Evenementendag Nijkerkerveen houdt het evenement aan de Hoevelakenseweg 1a, van 10.00 tot 19.00 uur.

,,Al weken zijn we bezig om de zaken zo optimaal mogelijk te regelen om een leuk en veilig evenement neer te zetten. We hebben er veel zin in en velen met ons, als we de sponsoren en vrijwilligers/medewerkers om ons heen horen”, vertelt Ali van Soeren. ,,En dat alles voor de lokale goede doelen, want daar gaat het uiteindelijk om. Dat we een mooi bedrag overhouden om te verdelen. We hebben alweer een paar mooie lokale doelen op het oog, maar daarover na de wedstrijd meer.”

KINDERPLEIN

Van Soeren vervolgt: ,,We hopen dat veel mensen komen genieten en mee blijven eten. De kinderen kunnen gratis limonade krijgen, dan kunnen ze lekker lang blijven spelen. Veel buurttrekkers en sporttractoren worden momenteel in de schuren geprepareerd volgens de geldende regels, want veiligheid voor alles. En dat geldt natuurlijk ook voor de veiligheid voor de allerkleinsten onder ons. Daarom is het grote kinderplein met formulerace-springkussen en andere springkussens, de zandbak en de stormbaan afgezet met bouwhekken. We gaan dus voor veel tractorplezier, heel veel gezelligheid, lekker spelen, een lekker patatje, koffie of een sapje, het liefst onder een stalend zonnetje.”


Foto: Gerrit Steen.

200 TREKKERS

Speciale aandacht vraagt Van Soeren voor de vrijwilligers. ,,Zonder enthousiaste vrijwilligers is zo’ n evenement niet haalbaar. Henrianne verzorgt al jaren de startlijsten van de trekkers en zij weet te melden dat er dit jaar weer ruim 200 trekkers meedoen van 2,5 ton standaardklasse tot 11 ton, en daarnaast nog een 20 tal sport- en supersporttractoren. Allemaal gaan ze voor de sleepwagens Down Under of Simply the Best.”

MOBIELE KEUKEN

De technische dienstverlening achter dit geheel is in handen van Christoffel, in nauwe samenwerking met Remon. Christoffel vertelt dat er avonden gewerkt is aan een mobiele keuken voor de vrijwilligers op het land: ,,We doen er alles aan om een zo veilig mogelijk evenement neer te zetten, door bouwhekken en dranghekken te plaatsen, verkeersregelaars in te zetten en een kinderplein alleen te vullen met gecertificeerde speeltoestellen.”

,,Uiteraard is de EHBO uit Nijkerkerveen aanwezig, mocht er medische assistentie nodig zijn”, vult Ali van Soeren aan. ,,Hou je niet van trekkers, dan is er altijd wel iemand die je op de terrasjes tegenkomt die je kent om de laatste nieuwtjes uit te wisselen, een frietje te eten en een lekker sapje te nuttigen. Voor mensen in een rolstoel is er een uitsparing in de dranghekken zodat er voldoende zicht is op de baan. De entree is gratis voor mensen met een beperking en een begeleider. De organisatie en de vele vrijwilligers en sponsoren heten iedereen hartelijk welkom.”

Entree vanaf 12 jaar bedraagt 12,50 euro. Adres: Hoevelakenseweg 1a, 3864 MN in Nijkerkerveen. Meer informatie via 06-37347954.

Gerrit Steen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie