Deelnemers van de eerste Nijkerkse Fiets4daagse in 2018.
Deelnemers van de eerste Nijkerkse Fiets4daagse in 2018. Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Nijkerkse Fiets4daagse is terug met nieuwe routes

Evenementen

NIJKERK Met uitzondering van coronajaar 2020 wordt sinds 2018 jaarlijks in september de Nijkerkse Fiets4daagse met tussen de vijf- en achthonderd deelnemers georganiseerd. Dit jaar vindt de Nijkerkse Fiets4daagse plaats van maandag 12 tot en met donderdag 15 september. Voor deze editie zijn vier nieuwe routes uitgezet.

Deelnemers kunnen kiezen uit de korte route van circa 30 kilometer, de middellange route van ongeveer 45 tot 50 kilometer en de lange route van 60 tot 70 kilometer. De kortste route kan ook gereden worden door gebruikers van een scootmobiel. De start- en finishplaats voor alle deelnemers is het NSC sportterrein aan de Luxoolseweg in Nijkerk. De routes zijn uitgezet met pijlen, maar zijn ook beschikbaar op papier en als GPX-routes. 

ROUTES De meeste deelnemers fietsen op de eerste dag via De Treek naar de Pyramide van Austerlitz en vervolgens langs een deel van Het Valleikanaal naar de Heerlijkheid Stoutenburg. Op de tweede dag staat voor alle fietsers het centrum en het buitengebied van de Stad Nijkerk centraal. Zo komen ze in Groot Hennekeler, de haven, het oude stadhuis, de Grote Kerk, het Molenplein en het Nijkerks Stoomgemaal. Daarnaast gaan ze op deze dag voor de laatste stempel naar Het Plein, midden in de stad. 

Het merendeel van de deelnemers krijgt op de derde dag hun stempel bij molen De Koe in het centrum van Ermelo en op het landgoed Schovenhorst met de kenmerkende bomentuinen en het museum De Tien Malen, nabij Putten. Ook kan de Bostoren beklommen worden. De deelnemers aan de lange route fietsen over het Beekhuizerzand en stempelen - evenals de deelnemers aan de middellange route - bij golfbaan Links Valley.

Op de vierde dag rijden alle deelnemers via de haven van Spakenburg. De middellange- en lange route gaan naar boerderijwinkel Hoeve Ravenstein, nabij kasteel Groeneveld in Baarn. De deelnemers aan de middellange route steken de Eemnesservaart over met een minipontje die zíjzelf bedienen. De fietsers aan de lange route gaan via Eemnes en Blaricum naar het Singer Museum in Laren. Zij rijden dan óók nog over de Hilversumse heide. 

INSCHRIJVING Deelnemers dienen zich vóór 12 september in te schrijven via de website. De kosten van deelname zijn 17,50 euro voor mensen die zich voor 12 september inschrijven via de website, met uitzondering van kinderen die jonger dan 16 zijn, zij betalen 2,50 euro. Fietsers die niet alle dagen meedoen betalen 6,00 euro per dag. 

De fietsers starten tussen 9.00 en 12.00 uur en finishen voor 17.00 uur. Er kunnen maximaal 800 mensen deelnemen aan deze editie. Alle deelnemers ontvangen een fietsvlaggetje en een deelnemersinformatieboekje (inclusief stempelkaart). Op de laatste dag worden de medailles uitgereikt.

De Nijkerkse Fiets4daagse wordt geheel door bijdragen van deelnemers en lokale sponsors mogelijk gemaakt. Voor verdere informatie en inschrijven zie: www.uvv-nijkerk.nl/nijkerksefiets4daagse.

advertentie