Chefkok Sander de Vette
Chefkok Sander de Vette Chaîne des Rôtisseurs

Hoevelaker Sander de Vette wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

19 mei 2021 om 13:00 Evenementen

HOEVELAKEN De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door de Hoevelaker Sander de Vette. De 26-jarige chef van restaurant De Mandemaaker uit Spakenburg plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar.

In de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk streden vijf jonge chefs maandag 17 mei om de titel Jeunes Chefs Rôtisseurs. Deze wedstrijd is een jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende souschefs. Zij tonen hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten.

Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker te Spakenburg veroverde de eerste plaats. Charley van Norel van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte eindigde op de tweede plaats. En Rutger van der Hoeven van Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand in Amsterdam behaalde plaats drie.

JURY De jury laat weten onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit en de geleverde prestaties. De Vette maakte als voorgerecht Hamachi chevice met limoen en bereidingen van witte asperge. Zijn hoofdgerecht was gebakken zeebaars met crème van knolselderij, gepofte wortel en Hollandaise van waterkers. Als nagerecht serveerde De Vette bereidingen van aardbei, amandel en witte chocolade met rabarber. Zowel de keuken- als de tastingjury was lovend over de gebruikte technieken, de organisatie, de creativiteit en de smaken en texturen. Door het winnen van de landelijke titel mag De Vette ons land vertegenwoordigen tijdens de internationale wedstrijd in september. Die wordt gehouden in Parijs. 

JEUNES CHEFS RÔTISSEURS COMPETITION De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Iedere deelnemer kreeg een identieke black box vol ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen (voor-, hoofd- en nagerecht) moest worden gemaakt. De wedstrijd en prijsuitreiking vonden plaats bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. De wedstrijd was overdag en de prijsuitreiking tijdens het avonddiner.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie