Afbeelding
Arjen Gerritsma

Koningsdag 2021 in Nijkerkerveen gaat door

Evenementen

NIJKERKERVEEN Ondanks alle maatregelen van de overheid om het coronavirus te onderdrukken is het Oranje Comité Nijkerkerveen er toch in geslaagd een mooi programma te presenteren. Zo kan Koningsdag 2021 in Nijkerkerveen toch door gaan.

Allereerst ontvangen alle kinderen in Nijkerkerveen een gevulde goodiebag. Deze tas met allerlei leuke dingetjes die met Koningsdag van doen hebben wordt op 15 april aan de kinderen op school en peuterspeelzaal uitgereikt. De kinderen tot en met 12 jaar die in Nijkerkerveen wonen maar niet op school zitten in Nijkerkerveen kunnen de goodiebag op zaterdagmiddag 17 april van 13.00 tot 15.00 uur afhalen bij dorpshuis het Veense Hart.

WILHELMUS Koningsdag start in Nijkerkerveen om 10.00 met thuis het volkslied zingen en vervolgens kunnen de kinderen gaan bellen blazen.

FIETSTOCHT De gehele dag is er voor de kinderen een fietstocht van 6 kilometer en voor de volwassenen een fietstocht van 32 kilometer. ,,Dat was vorig jaar een groot succes”, aldus de organisatie. ,,Vele vragen dienen onderweg beantwoord te worden. Een leuke en bijzondere manier om de omgeving van het Veen weer eens te ontdekken.” 

Opgeven voor de tour en de route plus vragen downloaden kan via de site van het Oranje Comité. Antwoordenblad, met naam en adres, kan ingeleverd worden in de rode brievenbus bij het dorpshuis. ,,Start de route zo dicht mogelijk bij de eigen woning”, is nog het advies van de organisatie.

DRIVE THROUGH Vanaf 10.30 tot 11.30 is er bij dorpshuis het Veense Hart een Drive Through gehouden. ,,Met versierde auto’s en fietsen kunt u gratis koffie, thee of limonade afhalen met een heerlijke tompouce. Ook kan men op de foto met Willem-Alexander en Maxima.”

VOSSENJACHT Van 13.30 tot 16.30 is er voor het hele gezin een vossenjacht door het dorp. ,,Vind de vossen en probeer de letters te ontfutselen die samen een leuze vormen die met Koningsdag te maken heeft. De start kan plaatsvinden vanaf de eigen woning en de oplossing kan in de speciale brievenbus bij het dorpshuis ingeleverd worden. Opgeven kan via de site van het Oranje Comité.

TOAST Om 16.00 is de nationale toast @home in geheel Nederland. Tot slot staat er een Veense Oranje Online Bingo op het programma. Start staat gepland om 19.00 uur. Informatie volgt nog via Veense Courant en de website van het Oranje Comité.

Volg de laatste informatie via Facebook, Instagram of www.ocnijkerkerveen.nl.

Het Oranje Comité heeft nog meer activiteiten bedacht die de inwoners thuis kunnen doen en waarmee leuke prijzen zijn te winnen middels het insturen van een foto en/of filmpje:
- Stoepkrijt challenge: Maak een mooie tekening van stoepkrijt en maak daarvan vervolgens een foto en mail met naam en adres naar info@ocnijkerkerveen.nl
- Woordzoeker wedstrijd: De oplossing van de woordzoeker is t/m Koningsdag in te leveren, uiteraard met naam en adres, in de rode brievenbus bij het dorpshuis.
- Kleurwedstrijd: De kleurplaat kan men inleveren tot en met Koningsdag in de rode brievenbus bij het dorpshuis.
- Huis/straatversierwedstrijd: Doen u mee om uw huis en/of straat te versieren en daarmee het Veen om te toveren tot een Oranjedorp? Het Oranje Comité gaat alles bekijken op zoek naar het mooist versierde huis of straat van Nijkerkerveen.
- Fotocollage: Op Koningsdag zijn er verschillende leuke activiteiten te doen in ons mooie dorp. Het Oranje Comité is benieuwd waar jij aan mee gedaan hebt. Stuur voor zaterdag 8 mei jouw fotocollage in naar info@ocnijkerkerveen.nl Wie weet win je hier een mooie prijs mee.
- Filmpje insturen fiets: Stuur jij een filmpje in van jouw versierde fiets? Dan gaat het oranje Comité bekijken of er genoeg filmpjes binnenkomen om een fraaie optochtonline te maken van alle versierde fietsen (filmen van links naar rechts).

advertentie
advertentie