Afbeelding
Harry Koelewijn

Team ‘Klokhuis 86’ haalt ruim 10.000 euro op tijdens Zuiderzee Klassieker

3 oktober 2020 om 18:45 Evenementen

NIJKERK Team ‘Klokhuis 86’ uit Nijkerk en Putten heeft op zaterdag 3 oktober ruim 10.000 euro opgehaald tijdens de Zuiderzee Klassieker 2020. Het bedrag werd opgehaald met een fietstocht van ruim 80 kilometer en is volledig bestemd voor de Maag Lever Darm Stichting. 

De jaarlijkse Zuiderzee Klassieker werd verreden door heel Nederland. Meer dan 500 fietsers, vele supporters, donateurs en collega’s van de Maag Lever Darm Stichting kwamen in actie op de fiets. Vanwege de coronacrisis werd de klassieker door de deelnemers vanuit eigen huis verreden. Het evenementen was te volgen via een livestream. 

Vanuit Nijkerk en Putten reden er acht deelnemers mee. Onder leiding van oud waterpolo-trainer Henk Klok (86) vormden ze team ‘Klokhuis 86’. Hierin reden ook Jaap Hazewinkel, Henno Koelewijn, Jan Evers, Niels van de Brink, Arnold Klok, Herman Smit en Herman van de Kraats mee.

Klokslag 10.00 uur vetrok het team uit Putten. Ze werden tijdens de tocht gevolgd door Gert Jakobs, voormalig wielrenner uit Drenthe. Jakobs nam vijf keer deel aan de Tour de France met de PDM ploeg. 

Mede door de hulp van Jakobs verliep de fietsrit goed en werd de finish gehaald. Bij binnenkomst stond de teller voor het goede doel uiteindelijk op 10.500 euro.

advertentie
advertentie