Afbeelding
Arjen Gerritsma

Geen ijsbaan op het Plein in Nijkerk dit jaar

30 september 2020 om 06:00 Evenementen

NIJKERK Zonder vorst van betekenis kan er dit jaar voor het eerst sinds tijden niet meer geschaatst worden in Nijkerk. Op Het Plein in de binnenstad komt namelijk geen ijsbaan. Het bestuur van ‘Nijkerk On Ice’ heeft besloten dit jaar over te slaan. Het bestuur zegt de verantwoordelijkheid niet te kunnen en willen nemen, gezien alle maatregelen die in deze coronatijd noodzakelijk zijn ‘om iedereen op een veilige wijze te laten genieten van de winterse sfeer op en om de ijsbaan en in ons Winterpaviljoen’. 

,,We betreuren dit besluit ten zeerste, zeker voor de kinderen die jaarlijks genieten van de ijsbaan”, stelt het bestuur in een persbericht. ,,Ondanks de positieve houding en reactie van onze sponsoren, partners, de gemeente en bewoners van Nijkerk, heeft het bestuur ervoor gekozen de tiende editie van Nijkerk On Ice te verplaatsen naar december 2021.”

Vooral binnen het Winterpaviljoen is het nagenoeg ondoenlijk om dezelfde kwaliteit, sfeer en gezelligheid te kunnen bieden, zegt het bestuur. ,,Wij willen bovenal de gezondheid van al onze vrijwilligers niet in gevaar brengen.”

KOSTBARE AANPASSINGEN Daarnaast vragen al deze maatregelen een geheel andere rol van de vrijwilligers en bovendien zouden ‘zeer kostbare aanpassingen’ nodig zijn aan de inrichting van de ijsbaan en het Winterpaviljoen om aan alle maatregelen uit te voldoen. Afgelopen jaar nog was Nijkerk On Ice succesvol, maar worstelde wel met een tekort aan bestuursleden en de financiering

De ijsbaan op Het Plein is in de loop der jaren uitgegroeid tot een druk bezocht evenement, ook vanwege de horeca in het Winterpaviljoen.

advertentie
advertentie