Kinderboekenweek van 30 september tot 11 oktober bij Boekhandel Roodbeen

25 september 2020 om 16:36 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Woensdag 30 september wordt de kinderboekenweek geopend met een grote opening op het Plein. Hierbij zijn Boekhandel Roodbeen, Den Hertog, Bibliotheek Nijkerk en Bruna aanwezig. ‘s Middags komt kinderboekenauteur Thirza van der Lugt langs om 14:00 en 15:00 met een spannend verhaal over speuren en puzzelen. Aan de hand van raadsels, wordt het mysterie van Roodbeen ontrafeld. Leuk voor kinderen vanaf acht jaar. Aanmelden hiervoor kan via aanmelden@boekhandelroodbeen.nl.

Op zaterdag 3 oktober om 11:00 uur komt kindertheater BJ Brillekip weer langs. Zij hebben een nieuwe voorstelling bedacht, waar het thema geschiedenis weer in terugkomt. De klokkenwinkel van meneer Theodorus staat vol met bijzondere klokken. Niemand weet dat er een heel speciaal exemplaar tussen staat… Met deze klok start een spannend avontuur waarbij het publiek in een reis door de tijd wordt meegenomen. De theaterstukken zijn met veel liefde, passie en creativiteit gemaakt voor iedereen van 4 tot 99 jaar. De kaartjes kosten drie euro per persoon en staan op naam. In verband met COVID-19 is er maximaal één begeleider toegestaan per kind en worden er geen kinderwagens toegelaten. Aanmelden kan via aanmelden@boekhandelroodbeen.nl. Na aanmelding kunnen de kaartjes afgerekend kunnen worden in de boekhandel, voor 3 oktober. 

Ook wordt er vanaf die week een speurtocht georganiseerd in de binnenstad van Nijkerk. De route van de speurtocht begint bij Boekhandel Roodbeen, waar de speurtocht opgehaald wordt. De route loopt onder andere langs het Museum Nijkerk, waar op woensdagmiddag 7 oktober een leuke activiteit wordt georganiseerd. Om 14:00 start de activiteit boekbinden deze duurt tot 16:00. De activiteit kost €2,50 en is vrij toegankelijk voor kinderen met de speurtocht. De speurtocht is zelfstandig te bewandelen voor kinderen uit groep 7 en 8, maar ook erg leuk onder begeleiding van een volwassene.

Ken jij gansje Gonnie en haar vriendjes al? In de kinderboekenweek is er een mooie kleurplaat van Gonnie en haar vriendjes op te halen in de boekhandel. De kleurwedstrijd loopt tot 9 oktober. De winnaar van deze kleurwedstrijd wint een mooie prijs. Deze prijs wordt uitgereikt door Gonnie zelf, die zaterdag 10 oktober om 10:30, 13:00 en 15:00 langskomt. Op deze tijden kunnen kinderen op de foto met Gonnie of haar een dikke knuffel geven. Zowel de uitreiking als de meet&greet met Gonnie vinden plaats op het Plein voor Boekhandel Roodbeen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie