Afbeelding
Oranjevereniging Nijkerk

Taartbonnen voor uithangen vlag

Evenementen

NIJKERK Het bestuur van Oranjevereniging Nijkerk is op 27 april door Nijkerk gereden om te kijken of de inwoners de vlag op de juiste manier hadden opgehangen. Alle inwoners konden meedoen met deze jaarlijkse actie, het enige wat zij ervoor hoefden te doen is de Nederlandse vlag op de juiste manier uit te hangen.

Veel inwoners hadden de Nederlandse driekleur uithangen naast de deur of aan een vlaggenmast in de tuin.
Normaal reikt de voorzitter op Koningsdag vijf bonnen uit waarmee de winnaars een taart kunnen uitzoeken bij Bakkerij ten Have, maar omdat dit jaar Koningsdag een heel ander uiterlijk kreeg door de coronamaatregelen, heeft het bestuur ervoor gekozen om in 2020 twintig bonnen uit te reiken.

VERDELEN Het bestuur ging in koppels van twee bestuursleden Nijkerk in en selecteerde willekeurige winnaars. Sommige winnaars besloten om de taart in de buurt te verdelen, omdat meerdere bewoners in een straat de Nederlandse vlag op de juiste manier vlagde.

Ook burgemeester Renkema werd beloond met een bon, omdat dat hij altijd druk is op Koningsdag in de gemeente Nijkerk en daardoor nooit thuis is. Vice-voorzitter Margreet reikte de bon aan hem uit.

Ook voorzitter Marko van der Zwaag van de Oranjevereniging was al vroeg op pad om bonnen uit te reiken, de foto's werden direct doorgestuurd waarna ze op Facebook werden geplaatst. ,,Het was wel vreemd", zei de voorzitter naderhand. ,,Normaal sta je dichterbij de bewoners maar dat was nu natuurlijk anders. Het is zo vreemd om nu 1,5 meter afstand te hebben van de winnaar maar het gebaar werd door alle winnaars goed ontvangen."

Het bestuur spreekt de hoop uit dat in 2021 Koningsdag weer zoals vertrouwd kan worden gevierd in Nijkerk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie