Lezeressen kunnen de Margriet-columniste eindelijk eens persoonlijk ontmoeten.
Lezeressen kunnen de Margriet-columniste eindelijk eens persoonlijk ontmoeten. Marjan van den Berg

Margriet-columniste komt naar De Stuw

Evenementen

HOEVELAKEN In samenwerking met Vrouwen van Nu organiseert de bibliotheek van Hoevelaken een avond speciaal voor vrouwen, in het kader van vijftig jaar bibliotheek in Hoevelaken. Op woensdag 30 oktober komt de bekende columniste van weekblad Margriet, Marjan van den Berg, naar Dorpshuis De Stuw. Op deze avond is er de gelegenheid de schrijfster nu eens persoonlijk te ontmoeten.

Anneke Martini

Onlangs liet de bibliotheek huis aan huis een 'glossy' bezorgen met daarin nuttige en veelzijdige informatie over bijvoorbeeld organisaties, bedrijfsleven en verenigingen in Hoevelaken. Op verzoek van de jubilerende bibliotheek is Vrouwen van Nu gevraagd medewerking te verlenen aan een gezamenlijke activiteit in de vorm van een lezing door een gastspreekster.

[SANNE] Marjan van den Berg is getrouwd met de redactiechef van het Noordhollands Dagblad, Jan van der Werff. Oorspronkelijk was Van den Berg lerares Nederlands, maar ze schreef daarnaast voor Dagblad De Typhoon. Zij gaf vijftien jaar les om zich vervolgens toe te leggen op de schrijfkunst. Al sinds 1992 werkt Van den Berg als columniste voor Margriet, twee jaar later maakte ze haar eerste column voor de feuilleton 'Sanne', die geënt zijn op haar dagelijkse reilen en zeilen. Heel herkenbaar voor haar vele lezeressen.

[OUDE EN NIEUWE COLUMNS] Voorzitter van Vrouwen van Nu, Ruth Westra Vreedenburgh, licht toe: ,,Onze gastspreekster van deze avond vertelt onder meer over haar columns, over de verhaallijn van 'Sanne' en over haar moeder. Marjan schreef een boek over haar moeder die overleed aan de Ziekte van Alzheimer, met als titel 'Zij is de vioolmuziek vergeten'. Het gedeelte voor de pauze - 45 minuten - gaat over dit boek; het is een monumentje voor haar moeder dat bij velen voor herkenning en herinneringen zal zorgen. In het tweede deel - ook weer 45 minuten - leest zij oude en nieuwe columns voor, verklapt wat geheimen over 'Sanne' en houdt iedereen met een knipoog en de nodige humor een spiegel voor. Aan het einde kunnen de toeschouwsters een praatje maken en/of een handtekening vragen in een van haar publicaties."

[INTERESSEGROEPEN] Vrouwen van Nu, met tweehonderd leden in Hoevelaken, is een organisatie die door een breed programma-aanbod een plek biedt voor sociale contacten en creativiteit met als basis educatie, ontmoeting en voorlichting. Vrouwen van Nu is opgezet voor alle vrouwen en kiest geen partij op levensbeschouwelijk gebied en onthoudt zich van partijpolitiek. Het bestuur organiseert maandelijks lezingen over diverse onderwerpen, met daarnaast uitstapjes en excursies.

Er zijn veel interessegroepjes die toegankelijk zijn voor de leden. Vrouwen die nog geen lid zijn kunnen om de sfeer te proeven voor 5 euro een van deze avonden bijwonen. Op 20 november is er de traditionele open avond die ook toegankelijk is voor mannen. Kaarten voor 30 oktober zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekhoevelaken.nl.

advertentie