Afbeelding
Eigen PR foto

Kinderen kindcentrum Oranje Nassau en Rehobothschool openen Kinderboekenweek

23 september 2019 om 10:21 Evenementen

NIJKERK De opening van de Kinderboekenweek vindt woensdagmorgen 2 oktober plaats op het Plein in Nijkerk. De opening wordt traditiegetrouw georganiseerd door de boekhandels in Nijkerk, Bruna, Den Hertog, Libris Roodbeen en de Bibliotheek in het thema van dit jaar: 'Reis mee!'

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek, die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober. Voor de feestelijke opening zijn dit jaar de kinderen uit groep 5 van Kindcentrum Oranje Nassau en de Rehobothschool uitgenodigd om deel te nemen. Er wordt een workshop gegeven door Badabounce, de kinderen ontmoeten een piloot, fietsenmaker en machinist, vervolgens maken ze als eerste de etalagespeurtocht. Het evenement wordt afgesloten met het nummer 'Reis je mee' van Kinderen voor Kinderen. 

De kinderen die zijn uitgenodigd doen mee met een verhalenwedstrijd. Uit elke groep worden drie verhalen geselecteerd die mogen worden voorgedragen op woensdagmiddag 9 oktober in de bibliotheek. De winnaar ontvangt een boekenpakket. Tijdens de opening loopt groep 5 als eerste de etalagespeurtocht door de binnenstad. Vanaf 2 oktober kan door alle kinderen van zeven jaar en ouder de speurtocht worden gelopen met een volwassene. In iedere boekhandel is de speurtocht gratis verkrijgbaar. De etalagespeurtocht duurt tot zaterdag 26 oktober.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie