Ook Droompark Bad Hulckesteijn in Nijkerk is overgenomen door EuroParcs.
Ook Droompark Bad Hulckesteijn in Nijkerk is overgenomen door EuroParcs. Droomparken

EuroParcs neemt Droomparken over

5 juni 2020 om 15:43 Economie

NIJKERK Vakantieparkenconcern EuroParcs neemt concurrent Droomparken over. De naam Droomparken blijft bestaan. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. 

EuroParcs, waarvan het hoofdkantoor in Apeldoorn staat, heeft achttien resorts, waaronder Veluwemeer in Nunspeet. Droomparken, met het hoofdkantoor in Beekbergen, heeft veertien parken, waaronder Bad Hulckesteijn aan het Nijkerkernauw in Nijkerk. De Autoriteit Consument & Markt moet nog toestemming geven voor de overname. 

,,Beide bedrijven komen qua bedrijfskarakter sterk overeen”, meldt Andries Bruil namens de directie van Droomparken in een persbericht. ,,Ze zijn allebei een familiebedrijf, hebben aangetoond met hun groei in de afgelopen jaren robuust te zijn en hebben de ambitie nog veel groter te worden.” 

SLAGKRACHT Bovendien heeft EuroParcs, sinds investeerdersgroep Waterland in 2019 een meerderheidsbelang in dit concern heeft genomen, volgens de twee bedrijven een aandeelhouder die nog meer slagkracht geeft aan de ambities van EuroParcs en nu ook Droomparken. Er zijn nationale en internationale groeiambities.
,,De nieuwe organisatie, met de labels EuroParcs en Droomparken, zal met een groot aanbod hoogwaardige vakantieparken op A-locaties een grotere en vooral ook bredere doelgroep kunnen bedienen'', aldus de gezamenlijke verklaring.

EIGEN LAND ,,Mensen gaan vaker, korter en gedurende het hele jaar in verschillende samenstellingen, zoals met het gezin, met stellen, vrienden of alleen, met vakantie”, stellen Wim en Wouter Vos namens de EuroParcs-directie. ,,Daarbij er is er steeds meer vraag naar een breder aanbod van accommodaties en meer service.” Bovendien verwachten zowel Bruil als Wim en Wouter Vos dat de trend om vaker te kiezen voor vakantie in eigen land niet tijdelijk is, maar structureel.

advertentie
advertentie