Afbeelding
Kees van den Heuvel

Hond Hilly na vier dagen teruggevonden in Hoevelaken

2 maart 2021 om 10:12 Dieren

HOEVELAKEN Hond Hilly is terug bij haar baasje Jorina Ebbers in Hoevelaken. Vier dagen lang was ze spoorloos, nadat ze op 22 februari per ongeluk was aangereden op de Seringenlaan en was weggevlucht richting Nijkerkerveen. Hilly, die afkomstig is uit Portugal en heel bang is voor de vreemde wereld, werd vrijdag opgemerkt op de Viertel, bij de broer van Jorina Ebbers. 

Ebbers snelde naar haar broer en probeerde om herkend te worden, maar haar hond ging er vandoor. Tot haar grote verrassing was Hilly richting de Seringenlaan gerend en eenmaal in de achtertuin deed de buurman de achterdeur op slot. ,,Ik ben geholpen door Dog Search, die een grote steun is geweest. En dat was allemaal belangeloos. Daar ben ik stil van. Net als het medeleven van de dorpsgenoten”, vertelt Ebbers. 

Er kwamen tekeningen en kluifjes voor de hond binnen. Ook heeft Ebbers veel steun gehad van Lisanne Kiphardt, die als ‘pleegouder’ voor Hilly zorgde toen ze via homelessdogs uit Portugal kwam. Ebbers: ,,Het voelde voor haar ook alsof haar kind weg was. We hebben samen gehuild.” De hond heeft letsel bij de heupen en de kniebanden, maar een gevreesde amputatie van het pootje bleek gelukkig niet nodig.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie