Afbeelding
Dierenambulance Nijkerk eo

Dierenambulance Nijkerk rukt uit voor ‘python’ in volière

Dieren

NIJKERK Vrijwilligers van de Dierenambulance Nijkerk en omstreken zijn maandagmiddag uitgerukt na een melding van een ‘python’ in een volière. Zo erg als een python was het gelukkig niet, maar schrikken was het wel.

,,Een geschrokken bewoonster deed een melding nadat ze net een slang had ontdekt in de buitenvolière bij de vogeltjes.... en het zou een python zijn”, schrijft de dierenambulance. ,,Bij onze aankomst stond de bewoonster al op ons te wachten. Wij met zijn allen naar de volière, en daar lag binnen achter het glas vredig een rattenslang te slapen. De vogeltjes zaten verderop en keken toe.” 

De reden van de vredige rust van de slang werd de vrijwilligers al snel duidelijk: ,,Er waren duidelijk twee bobbels zichtbaar in de slang en de bewoonster miste twee vogeltjes... Bovendien lag er ook nog een dood vogeltje op de grond.” 

De vrijwilliger had de slang snel te pakken en kon het dier in de vervoersbox meenemen naar de tijdelijke opvang. Het dier verkeert in goede gezondheid en de overige vogeltjes zitten weer rustig in hun verblijf.

advertentie
advertentie