Afbeelding
Mirjam Vijfhuize

Hoveniersbedrijf redt kitten uit hoge eik vol processierupsnesten

30 juni 2020 om 07:50 Dieren

NIJKERK De bewoners van het tolhuisje tegenover kasteel Salentein zaten met de handen in het haar toen vorig weekend hun twaalf weken oude kitten voor het eerst naar buiten ging. Het diertje klom in een hoge eikenboom en leek niet van plan om snel weer naar beneden te komen. 

Na een hele nacht in de boom belde de bewoonster de brandweer. ,,Maar aangezien de eik vol zit met zware nesten van de eikenprocessierups, aarzelden zij om de kitten te komen bevrijden", vertelt de bewoonster. Daarom werd een bedrijf ingeschakeld dat gespecialiseerd is in de eikenprocessierups en gevraagd of zij met een hoogwerker en beschermende pakken de kitten uit de eik konden bevrijden. ,,Een klusje dat ze nog nooit eerder hadden gedaan."

HOGEDRUKSPUIT Hovenierbedrijf De Jong stond om 7.00 uur op de stoep, maar al snel bleek dat de kitten veel te hoog zat en bij elke poging alleen maar hoger klom. Hun kraan had een hoogte van 25 meter, maar de kitten zat nog hoger, in het topje van de eik. Uiteindelijk werd een hogedrukspuit gebruikt om het diertje naar beneden te jagen.

,,Er was wel een heel groot risico op vallen maar andere opties waren er niet meer. Wat hebben die jongens meegedacht", reageert de bewoonster dankbaar. De kitten kwam gelukkig op zijn pootjes terecht. ,,Uiteindelijk is de kitten uit de boom gevallen en bizar goed terecht gekomen. Zit als een verzopen kat naast me, maar oogt kerngezond."

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie