Afbeelding
Syntus Utrecht

Aangepaste dienstregeling Syntus door hoog aantal coronabesmettingen

Corona

NIJKERK Syntus Utrecht rijdt vanaf zondag 16 januari met een aangepaste dienstregeling. Door de omikronvariant loopt het aantal besmettingen en medewerkers die verplicht in quarantaine moeten op. Daardoor is er een tekort aan inzetbare buschauffeurs ontstaan, meldt de vervoerder in een persbericht. 

Om ‘een betrouwbare dienstregeling kunnen bieden’ is besloten om tijdelijk weer de (kerst)vakantiedienstregeling te rijden. Dit is een dienstregeling waarbij een aantal buslijnen iets minder vaak rijdt. Omdat de scholen nu wel open zijn, blijven alle scholierenlijnen volgens de normale dienstregeling rijden. Daarbij gaat het om de volgende lijnen in Nijkerk: lijn 603 (Eemdijk-Nijkerk Corlaer College)lijn 683 (Veenendaal-Hoevelaken Hoornbeeck/Van Lodenstein). In Amersfoort gaat het om lijn 10 (Amersfoort Station naar Hoornbeeck/Van Lodenstein); lijn 680 (Rhenen-Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein); lijn 682 (Houten-Utrecht-Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein).

Het aantal reizigers zit, door de huidige coronamaatregelen, op ongeveer 60 procent ten opzichte van 2019. Omdat er minder reizigers gebruik maken van het OV, denkt Syntus Utrecht dat de tijdelijke dienstregeling past bij de huidige vraag. Alle ritten worden verwerkt in de reisplanners. Het advies is dan ook altijd om voor vertrek de reisplanner te checken voor actuele reisinformatie.

advertentie