Afbeelding
pixabay

Kleine ‘corona-babyboom’ lijkt ook zichtbaar in Nijkerk

31 maart 2021 om 10:17 Corona

NIJKERK Vorige maand werden in Nederland bijna 13.500 duizend baby’s geboren. Dat zijn er ruim zeshonderd meer dan in februari 2020, dat nota bene een schrikkeldag meer telde. In Nijkerk is een hele kleine ‘plus’ te zien; in onze stad werden drie baby’s meer geboren (34 geboorten t.o.v. 31 vorig jaar).

Volgens woensdag gepubliceerde cijfers van het CBS worden er sinds begin februari meer baby’s geboren dan verwacht. De nieuwe Nederlandertjes die dit jaar zijn geboren, lijken de de eerste lichting ‘coronababy’s’ te vormen. Zij zijn namelijk in principe negen maanden na april of mei geboren, de maanden dat bijna iedereen thuis in lockdown zat.

In ruim de helft van de gemeenten lag het aantal geboorten vorige maand hoger dan in februari 2020. In Den Haag, Amsterdam, Alkmaar, Breda en de aanzienlijk kleinere Brabantse gemeente Heusden was dit verschil in absolute zin het grootst. Enkele gemeenten waar juist minder baby’s werden geboren zijn Zwolle (30 minder geboortes, Apeldoorn (-24), Veenendaal en Hengelo. Hoewel het om kleine aantallen gaan, lijkt er in Harlingen sprake te zijn van een heuse babyboom. In februari vorig jaar kwamen er slechts twee jonge Harlingers ter wereld, terwijl dit er in de afgelopen maand 15 waren. Dat is een stijging van 650 procent.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie