Afbeelding
ANP/Robin Utrecht

Flinke daling coronabesmettingen in Nijkerk

17 februari 2021 om 15:00 Corona

NIJKERK Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Nijkerk is de afgelopen twee weken ruim gehalveerd in vergelijking met de veertien dagen daarvoor. Dat blijkt uit dinsdagmiddag gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de periode van woensdag 3 februari tot en met dinsdag 16 februari werden 94 Nijkerkers positief getest. Omgerekend is dat 217,7 per 100.000 inwoners. In de twee weken daarvoor (20 januari tot 2 februari) waren die cijfers respectievelijk 230 en 532,8.

Het RIVM tekent hierbij aan dat de cijfers over de laatste veertien dagen enigszins vertroebeld kunnen zijn, omdat testlocaties door het slechte winterweer korte tijd waren gesloten. In de afgelopen twee weken is er volgens het RIVM niemand in Putten met corona overleden en was er ook geen ziekenhuisopname door besmetting met Covid-19.

BUURGEMEENTEN Voor twee buurgemeenten van Nijkerk registreerde het rijksinstituut de volgende cijfers in de periode 3 tot 16 februari: Barneveld: 198 nieuwe besmettingen, 335,1 per 100.000 inwoners, Putten: 6 en 232,2 en Amersfoort:447 en 284,2. In Barneveld en Putten was ook sprake van een forse daling in vergelijking met de periode 20 januari tot 2 februari. In Amersfoort steeg het aantal besmettingen van 417 maar 447.

LANDELIJK In de afgelopen zeven dagen zijn landelijk 25.229 positieve tests geregistreerd, tegen 24.668 in de week ervoor, meldde het RIVM dinsdagmiddag. Dat cijfer kan vertekend zijn. Ruim een week geleden moesten de GGD’s alle teststraten sluiten vanwege het winterweer. Enkele tienduizenden testafspraken gingen niet door. In de dagen erna gingen de testlocaties weer open en konden deze mensen alsnog worden getest, maar hun uitslagen werden meegerekend in de afgelopen week. Het is niet bekend hoe het weekcijfer vorige week en nu zou zijn uitgevallen zonder de overlast van het winterweer.

Steeds meer mensen lopen de Britse variant op, meldt het RIVM. Bij twee op de drie besmettingen die nu worden vastgesteld, gaat het om de Britse mutatie van het virus.

advertentie
advertentie