Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Gemeente Gorinchem

Boomfeestdag voor de derde keer verplaatst vanwege corona

15 februari 2021 om 11:15 Corona Coronavirus

NIJKERK (ANP) De Nationale Boomfeestdag, die op woensdag 17 maart plaats zou vinden, wordt voor de derde keer verplaatst wegens de coronacrisis. Het voornemen is nu om het plantfeest op woensdag 10 november van dit jaar te organiseren. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil dat alle basisschoolkinderen mee kunnen doen met het planten van bomen en heeft daarom afgezien van het houden van een Boomfeestdag met coronabeperkingen, aldus stichtingsdirecteur Peter Derksen maandag.

Op de Boomfeestdag planten kinderen uit de groepen 6 en 7 overal in het land bomen. In 2020 moest de Boomfeestdag al tweemaal worden uitgesteld vanwege corona. Het was vorig jaar de bedoeling dat prinses Irene in Alphen aan den Rijn een populier zou planten in een naar haar vernoemd bos, dat zij aangeboden kreeg vanwege haar tachtigste verjaardag in 2019. Volgens de stichting komt de prinses, die zich zeer heeft ingezet voor de natuur, in november alsnog. Ze is dan ondertussen 82 jaar.

Directeur Derksen verwacht dat in november 110.000 kinderen in 280 gemeenten ieder een of meer bomen zullen gaan planten. Op die dag vindt ook een kinderklimaattop plaats.

advertentie
advertentie