Afbeelding
GGD Gelderland-Midden

GGD Gelderland-Midden is met prikken gestart

15 januari 2021 om 09:58 Corona

ARNHEM/REGIO In een speciaal hiervoor ingerichte zaal in sportcomplex Papendal in Arnhem, is GGD Gelderland-Midden vrijdagochtend gestart met de massavaccinatie van zorgmedewerkers van woonzorgcentra, verpleeghuizen en de gezondheidszorg uit deze regio. Ook zorgpersoneel uit de gemeenten Barenveld, Ede, Nijkerk en Scherpenzeel kan hier terecht voor de eerste én tweede prik tegen het coronavirus.

Danielle Volman, zorgmedewerkster bij zorginstelling Pleyade, ontving vrijdagochtend de eerste vaccinatie op deze locatie. ,,Het deed geen pijn en ik voel me goed. Ik ben blij dat ik op deze manier mijzelf, mijn omgeving en vooral ook mijn cliënten kan beschermen’’, aldus Volman. ,,Ik zie op de corona-afdeling met eigen ogen hoe zwaar coronabesmetting kan zijn.’’

Volgens voorzitter Ahmed Marcouch van Veiligheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) heeft de GGD in zijn regio zich ,,pijlsnel aangepast’’, sprak hij vanmorgen tijdens de start van de vaccinatiecampagne. De vaccinatie met het Pfizervaccin bestaat uit twee prikken, met een tussenpoze van drie weken. Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties in het land zij een vaccinatie krijgen. Vooralsnog is de locatie in Arnhem de enige in regio Gelderland-Midden. Richting deze krant sprak GGD-directeur Henk Bril de verwachting uit dat er in deze regio op korte termijn priklocaties bijkomen. Als mogelijke locaties noemde hij de Midden Nederland Hallen in Barneveld en De Reehorst in Ede.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie