Afbeelding
Pixabay

Coronacompensatie voor sommige Nijkerkse vrijwilligersorganisaties en buurthuizen

17 december 2020 om 14:19 Corona Coronavirus

NIJKERK Cultuur- en erfgoedinstellingen, dorps- en buurthuizen en lokale vrijwilligersorganisaties voor jeugd, zoals scoutinggroepen, speeltuinen, jeugd- en jongerenwerk, kunnen bij aantoonbaar financieel verlies door corona in aanmerking komen voor financiële compensatie. De gemeente Nijkerk heeft daarvoor een subsidieregeling ingesteld.

Veel maatschappelijke organisaties lijden financiële schade door de coronacrisis. Sommige sectoren, zoals sportverenigingen, zijn rechtstreeks door het Rijk al (deels) gecompenseerd. Voor een aantal andere maatschappelijke sectoren hebben de gemeenten van het Rijk extra geld ontvangen in het gemeentefonds. Dit betreft onder andere dorpshuizen, vrijwilligersorganisaties op het gebied van jeugd en lokale culturele voorzieningen. Via een tijdelijke subsidieregeling kan de gemeente deze organisaties met financiële schade door corona tegemoetkomen.

AANVRAAG INDIENEN Iedere instelling of vereniging in de gemeente die aan de criteria voldoet, kan tot 1 februari 2021 een aanvraag indienen. Daar is een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet er een aantoonbaar verlies zijn (op basis van jaarstukken 2019 en omzetcijfers 2020) als gevolg van corona. Daarnaast moeten organisaties zelf hun uiterste best doen om kosten te beperken en/of opbrengsten op peil te houden.

De reguliere subsidie van een instelling wordt betrokken bij de beoordeling van de tijdelijke regeling. Waar mogelijk wordt eerst de reguliere subsidie van de instelling ingezet om tekorten te dekken, voordat een beroep op de tijdelijke subsidieregeling kan worden gedaan. De tijdelijke subsidieregeling geldt alleen voor schade die niet vanuit andere compensatieregelingen gedekt wordt. Ook wordt maximaal 75 procent van de netto schade tot en met 31 december 2020 gecompenseerd. Er is in totaal maximaal € 300.000,- beschikbaar. Is het totaal van de aanvragen hoger dan dit bedrag, dan krijgt iedere aanvrager in verhouding een lagere subsidie.

Op de website van de gemeente staat de regeling en hoe een aanvraag ingediend kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie