Afbeelding
Pixabay

Afgelopen twee weken vier coronapatiënten overleden in Nijkerk

10 november 2020 om 16:04 Corona Coronavirus

NIJKERK In de gemeente Nijkerk zijn de afgelopen twee weken twee personen met corona overleden. Er waren in deze periode, van 28 oktober tot en met 10 november 229 geregistreerde besmettingen. Daarnaast moesten er twee coronapatiënten opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Landelijk zijn er tussen maandagochtend en dinsdagochtend 4695 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is zo goed als gelijk aan maandag, toen het RIVM 4701 gevallen meldde. Het waren er aanvankelijk 4709, maar dat is dinsdag bijgesteld. Het aantal positieve tests is hiermee terug op het niveau van begin oktober. Op 6 oktober waren er 4541 nieuwe coronagevallen, de dag erna 4985.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 98. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen zondagochtend en maandagochtend waren 40 sterfgevallen gemeld.

REPRODUCTIEGETAL Het zogeheten reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus rondgaat, is volledig gedaald tot onder de 1, en dat is voor het eerst sinds half juni. De daling komt door ,,de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, aldus het RIVM.

Het reproductiegetal staat nu op 0,91. Dat betekent dat 100 besmette personen 91 anderen besmetten, die op hun beurt ongeveer 83 anderen aansteken. Zo gaat het virus steeds langzamer rond en kan de uitbraak doven. Het getal is een schatting, het RIVM gaat ervan uit dat het getal tussen 0,89 en 0,93 zit, en dus sowieso onder de 1. Het gaat bovendien om het getal van 23 oktober. Daarna is het nog niet betrouwbaar uit te rekenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie