Afbeelding
Pixabay

Leerling Corlaer College Nijkerk test positief op coronavirus

14 september 2020 om 15:36 Corona Coronavirus

NIJKERK Een leerling van het Corlaer College in Nijkerk is positief getest op COVID-19, oftewel het coronavirus. Het gaat om een leerling uit de afdeling havo/atheneum. Deze leerling heeft de richtlijnen van het RIVM opgevolgd en is na klachten thuisgebleven en heeft zich laten testen. Momenteel zit de leerling thuis in quarantaine. 

De GGD is een bron- en contactonderzoek gestart. Klasgenoten, docenten en andere leerlingen die geen anderhalve meter afstand tot deze leerling hebben gehouden (en niet frequent en intensief contact hebben gehad met de leerling in de besmettelijke periode), vallen onder de categorie 3-contacten en hoeven daarom niet thuis te blijven. 

Zij worden niet actief gemonitord en hoeven niet door de GGD individueel geregistreerd te worden. De GGD neemt contact op met personen die frequent en intensief contact hebben gehad met de leerling in de besmettelijke periode. Zij vallen onder de categorie 2-contacten. 

Bekijk voor meer toelichting: (https://lci.rivm.nl/Handreiking-contact-en-uitbraakonderzoek-kinderen). 

Extra maatregelen op school zijn volgens de GGD niet nodig. Het gebruik van mondkapjes bij het lopen in de gangen blijft verplicht. Ook wijzen we de leerlingen extra op de algemene richtlijnen van het RIVM.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie