Afbeelding
Maranke Pater

Cafetaria O'Retto houdt de deuren dicht: 'Wij kiezen voor veiligheid'

15 april 2020 om 10:30 Corona Coronavirus

NIJKERK Yuefen Zhou en ZhouQiang Hu zijn twee Nijkerkse horecaondernemers die hun deuren bewust gesloten houden tijdens deze coronacrisis. Ook eten laten afhalen bij hun cafetaria O'Retto op de Vetkamp doen ze bewust niet. ,,Anderhalve meter afstand redden we in onze snackbar niet." 

Totdat de overheid het sein geeft dat alle horeca weer volop open mag, houden Yuefen en ZhouQiang de deuren van hun cafetaria gesloten. ,,Er wordt aangegeven dat klanten 1,5 meter afstand moeten kunnen houden en dat redden we in onze snackbar niet. Er zijn genoeg restaurants en snackbars die wel afhaal- of bezorgdiensten hebben, maar voor ons voelde dit niet goed."

Eind december hoorden ze van familie in China al over het coronavirus en hoeveel slachtoffers het virus eiste in Hubei. ,,Onze familie woont aan de andere kant van China, maar de schrik bij de andere Chinezen zat er al goed in. Je weet gewoon niet hoe snel corona zich verspreidt en in de ene provincie kunnen veel mensen getroffen worden dan in de andere. Maar wij gaan voor zekerheid en veiligheid en daarom ging onze deur dicht." In grote steden hebben veel Chinese restaurants en cafetaria last van agressie van klanten en passanten, maar de eigenaren van de Nijkerkse snackbar hebben daar gelukkig nog niet mee te maken gehad. ,,Wij krijgen alleen maar reacties van klanten dat ze het jammer vinden dat we niet open zijn, maar dat ze het snappen. Gelukkig zijn mensen niet zo fel tegen ons."

Wel zit de angst om ziek te worden er bij het stel aardig in. ,,We zijn vooral thuis en doen maar één keer in de week boodschappen, om zo het risico op besmetting te verkleinen. Sommige mensen snappen het nog steeds niet en zijn veel op pad. Als je geluk hebt, krijg je een lichte besmetting, maar als je pech hebt, word je heel erg ziek."

Ze wachten geduldig tot het 28 april is geweest. ,,Daarna kunnen we kijken of we de zaak weer open kunnen doen, maar eerst moet de verspreiding van het virus tegengehouden worden."

advertentie
advertentie