Knallende krokussen

27 februari 2019 om 13:00 Lokaal/Column

Vorige week (week 8, 2019) was wel een onstuimige week. Hier knalden de krokussen de grond uit en in Los Angeles en Las Vegas viel er een sneeuwbui van zo'n 90 cm, 70 jaar geleden sneeuwde het daar voor het laatst. Volgens de voorspellingen kan het vandaag 20 graden worden. In 1985 en 1986 werd eind februari nog de Elfstedentocht verreden. Ik ben geen klimaatgoeroe, maar dat er iets mis is kan ik aan mijn wintertenen voelen.

Hier in Nijkerk liep het ook niet allemaal op rolletjes. Nijkerkerveen.org meldde donderdag dat de Gemeente Nijkerk ten onrechte de vergunning voor New York Pizza heeft afgegeven. Met name op het gebied van de parkeerproblematiek heeft de rechter de bewoners in het gelijk gesteld. De gemeente zou de parkeernota niet goed hebben toegepast. Volgens advocaat Kouwenaar moet er een nieuw besluit komen. Ik zou zeggen ''New York Pizza geef die omwonenden een lekkere pizza en vraag ze om hun bezwaren in te trekken.''

Op vrijdag meldt de gemeente in een persbericht dat de bemiddeling van de Provincie Gelderland tussen ABZ Diervoeding en Nijkerk over de toekomst van het Havenkomgebied gestopt is. Met respect voor wederzijdse belangen moest er een plan komen voor de herontwikkeling, 'door gebrek aan vertrouwen tussen beide partijen is het niet mogelijk de bemiddeling op dit moment door te zetten'. De gemeente gaat de plannen verder uitwerken waarbij ABZ als een van de 'stakeholders' (goed Nederlands voor belanghebbende) betrokken zal blijven. Dat lijkt me het vijfde wiel aan de wagen om van de Havenkom een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied te maken dat de binnenstad verder moet versterken.

Verder was het natuurlijk de week van Rob Veltink, de 37-jarige eigenaar van Jumbo Veltink en voorzitter van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging. Met twee gebeurtenissen was hij volop in de media. Ten eerste stuurde hij donderdag een brief rond waarin hij meldde dat hij de voorzittershamer neer zal leggen, de functie werd na vier jaar te zwaar voor hem. Je bent in deze functie ook voorzitter van de BIZ, lid Regiegroep, bestuurslid Lekker Nijkerk en projectleider 'Samen aan zet'. Daarnaast is hij ook nog echtgenoot, vader en sport graag. Aan de ene kant zegt hij dat het mislukken van de BIZ niet de reden is, maar ook zegt hij hierover ''Dit punt voelt voor mij alsof ik daar niet in ben geslaagd om te bereiken.'' Tot slot vierde hij dit weekend het 12,5-jarige jubileum van de Jumbo, van harte Rob en Cindy!

Theo Zuurman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie