Leanne en Tjerk-Peter van den Berg en Fokko en Janita de Vries gaan aan de slag met hun eigen versie van het zorgconcept Herbergier..
Leanne en Tjerk-Peter van den Berg en Fokko en Janita de Vries gaan aan de slag met hun eigen versie van het zorgconcept Herbergier..

Twee nieuwe Herbergier-franchises zoeken collega’s: ‘Wij maken zorg zo persoonlijk mogelijk’

3 december 2023 om 10:48 Baan Dichtbij

LAGE VUURSCHE Begin 2024 openen twee nieuwe Herbergier-franchises in het oude klooster in Lage Vuursche. ,,Samen met een mooi team dat we nu aan het werven zijn, willen we daar elke dag iets moois neerzetten voor mensen met geheugenproblemen die aanvullende zorg nodig hebben en bij ons komen wonen.”

Ondernemers Leanne en Tjerk-Peter van den Berg, en Fokko en Jannita de Vries gaan in maart 2024 aan de slag met hun eigen versie van het zorgconcept Herbergier. Een Herbergier is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie die 24-uurszorg nodig hebben, maar waar daarnaast wordt geprobeerd een ‘gewoon’ leven te leiden. ,,Dat doen we door de zorg zo persoonlijk mogelijk te maken. Niets te veel en niets te weinig”, aldus Tjerk-Peter. ,,Samen is het basispunt, maar de eigenheid van de bewoners staat voorop. Het is hun huis en wij helpen bij het voorzien van wat zij nodig hebben om het leven te leiden dat ze zelf willen”, voegt Leanne toe. ,,De men tie: de mens zien.”

Een Herbergier is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie die 24-uurszorg nodig hebben

SAMEN MAAR APART

Door de kleinschalige opzet van het Herbergierconcept kunnen de ondernemingen samen in het voormalig klooster de Sint-Elisabethkapel in Lage Vuursche huizen. Hoewel de ondernemingen hetzelfde uitgangspunt van persoonlijke zorg hebben en bij tijd en wijle samen zullen optrekken, worden ze gescheiden gerund en geven ze beide een eigen invulling aan de zorg. Zo bieden Leanne en Tjerk-Peter veel ruimte voor zelfexpressie door middel van muziek of schilderen, en willen Fokko en Jannita veel met dieren doen. Ook jonge mensen met dementie zijn bij ons welkom. ,,Actief zijn vinden wij belangrijk. Lekker wandelen, samen koken of genieten van de dieren, leven zoals je thuis ook gewend was.” 

Vanzelfsprekend is persoonlijke aandacht één van de belangrijkste onderdelen van beide Herbergiers naast de reguliere zorg. Hierin kunnen voorzien zal voor sommige zorgprofessionals misschien wat onwennig aanvoelen. ,,Uiteraard bestaat het werk deels uit het verlenen van basiszorg, maar op de bank zitten en een hand vasthouden is ook zorg”, leggen Leanne en Tjerk-Peter uit. ,,Dat vergt een gedragsverandering voor veel zorgprofessionals, aangezien die vaak gehaast onder enorme tijdsdruk moeten werken. Bij ons is dat op de bank zitten ook werk. Ongehaaste zorg.”

WERKEN IN EEN HERBERGIER

Ben jij zorgprofessional en lijkt het jou wel wat om met het Herbergierconcept aan de slag te gaan? Beide bedrijven willen een gepassioneerd team opbouwen. ,,We zoeken verpleegkundigen niveau 4, voor dagelijkse zorg zoeken we verzorgenden IG niveau 3 en helpenden niveau 2. Ervaring is niet het belangrijkst, zolang jij de visie van de Herbergier deelt. We bieden een fijne werkplek met korte lijntjes. Werknemers kunnen tijd steken in aandacht voor de bewoners en de administratieve rompslomp wordt tot het minimum beperkt. Dit geeft minder stress waardoor ziekteverzuim bij een Herbergier vaak laag is.”

Meer informatie over het concept of direct solliciteren? Ga naar: www.herbergier.nl/klooster-lage-vuursche (Leanne en Tjerk-Peter) of www.herbergier.nl/kapellagevuursche (Jannita en Fokko)

Deze advertorial maakt deel uit van onze Baandichtbij vacature-special. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Stad Nijkerk.nl? Neem dan contact op met Gemma Lijbers (06-53488564, g.lijbers@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie